Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Κέρδη 102 εκατ. αναμένει για το Q1 η Optima

Τα λειτουργικά έσοδα της τράπεζας αναμένονται 15% υψηλότερα και οι λειτουργικές δαπάνες 16% χαμηλότερες σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Alpha Bank: Κέρδη 102 εκατ. αναμένει για το Q1 η Optima

Κερδοφόρο τρίμηνο με βάση τα υψηλότερα έσοδα από προμήθειες, τα κέρδη από συναλλαγές, τον περιορισμό κόστους και τις χαμηλότερες προβλέψεις θα εμφανίσει η Alpha Bank το Q1, σύμφωνα με προβλέψεις της Optima Bank

Ωστόσο, σημειώνει η χρηματιστηριακή, τα καθαρά έσοδα από τόκους αναμένονται χαμηλότερα σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, στα 280 εκατ. ευρώ, λόγω του ξεκαθαρίσματος των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs). 

Η Optima προβλέπει ότι τα καθαρά κέρδη της τράπεζας θα ανέλθουν στα 102 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών τόσο το τέταρτο περυσινό τρίμηνο όσο και το πρώτο τρίμηνο του 2021. 

Τα λειτουργικά έσοδα αναμένονται 15% υψηλότερα και οι λειτουργικές δαπάνες 16% χαμηλότερες σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. 

Η χρηματιστηριακή θέτει υπό αναθεώρηση τη σύσταση και την τιμή-στόχο για τη μετοχή, ενόψει των ανακοινώσεων. Νωρίτερα έδινε τιμή-στόχο στο 1,77 ευρώ με σύσταση "buy". 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v