Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Unicredit: Προβλέπει ανάπτυξη μόλις 0,2% το πρώτο τρίμηνο φέτος

Η ανθεκτική μεταποίηση και η ανάκαμψη του τουρισμού είναι πιθανό να έχουν υπεραντισταθμίσει τη μείωση των εγχώριων δαπανών λόγω της εκτίναξης των τιμών της ενέργειας, τονίζει η τράπεζα.

Unicredit: Προβλέπει ανάπτυξη μόλις 0,2% το πρώτο τρίμηνο φέτος

Εν αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης του ΑΕΠ από την ΕΛΣΤΑΤ στις 12.00, η ιταλική Unicredit εκτιμά ότι η ανάπτυξη θα σημειώσει επιβράδυνση σε 0,2% το πρώτο τρίμηνο σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο πέρυσι που η ανάπτυξη ήταν +0,4%.

Η ανθεκτική μεταποιητική δραστηριότητα και η συνεχιζόμενη ανάκαμψη του τουρισμού είναι πιθανό να έχουν υπεραντισταθμίσει τη μείωση των εγχώριων δαπανών λόγω της εκτίναξης των τιμών της ενέργειας, τονίζει. 

Ως αποτέλεσμα της κρίσης Ρωσίας-Ουκρανίας, η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε ένα έκτακτο επίδομα για πολίτες και νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα, την επανέναρξη των ενεργειακών επιδοτήσεων και νέες, άμεσες επιδοτήσεις καυσίμων για νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα μέχρι τον Ιούνιο. Αυτό είναι πιθανό να μετριάσει τη συμπίεση του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών, τουλάχιστον για τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά, καταλήγει η Unicredit.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v