Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το τεχνικό σήμα που δείχνει ράλι στον S&P 500

Τι δείχνει η τεχνική εικόνα του βασικού αμερικανικού δείκτη και πού μπαίνει η τιμή-στόχος μέχρι το τέλος της χρονιάς. Το σημείο που θα σηματοδοτήσει ανατροπή της πρόβλεψης και θα δημιουργήσει κίνδυνο για ξεπούλημα πανικού.

Το τεχνικό σήμα που δείχνει ράλι στον S&P 500

Η ομάδα τεχνικής ανάλυσης των Michael Riesner και Marc Müller, οι οποίοι ήταν το δίδυμο τεχνικής ανάλυσης της UBS, υπό τη νέα εταιρεία τους Global Macro Cycle Partners, συνεχίζουν να αναλύουν τις αγορές και να δίνουν τα τεχνικά σήματα.

Στην τελευταία τους ανάλυση για τον δείκτη S&P 500 είχαν εκτιμήσει ότι θα μπορούσαμε να δούμε μια προσωρινή κίνηση κάτω από το χαμηλό του Ιουνίου προς το στόχο/κλειδί στήριξης των 3.500 μονάδων. Ο SPX έφτασε στη βασική στήριξη των 3.500 μονάδων, γεγονός που προκάλεσε μια τεράστια "βασική αντιστροφή". Η μέτρηση των Riesner και Müller, από πλευράς μοτίβου, φαίνεται να ολοκληρώνει το προτεινόμενο μικρό κύμα 5 και συνεπώς ολόκληρο το πτωτικό σκέλος του Αυγούστου ήταν πεντακυματικό.

«Μαζί με τα αρχικά σήματα αγοράς ορμής, την ολοκλήρωση μιας σειράς αποκλίσεων και τη βελτίωση σημάτων από την πλευρά της διάστασης, έχουμε μεγάλη πεποίθηση ότι το χαμηλό του δείκτη S&P 500 της περασμένης εβδομάδας στις 3.492 μονάδες αντιπροσωπεύει το προτεινόμενο βαθύτερο χαμηλό του Οκτωβρίου. Επιβεβαιώνουμε την ανοδική τακτική μας και θα συνεχίζουμε να αγοράζουμε μετοχές τεχνολογίας/ανάπτυξης και κυκλικούς τίτλους», εξηγούν οι τεχνικοί αναλυτές της Global Macro Cycle Partners. Με τη διάσπαση του επιπέδου των 3.692 μονάδων θα ανοίξει την πόρτα προς τις 3.807 μονάδες και τις 4.000/4.160 μονάδες, το οποίο παραμένει η περιοχή-στόχος που αναμένουν πριν από το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με τους δύο αναλυτές, οι 3.500 μονάδες είναι μια πολύ σημαντική μακροπρόθεσμη στήριξη για τον SPX, το οποίο ταιριάζει με το σημαντικό επίπεδο διάσπασης του δείκτη μεταβλητότητα VIX. Την περασμένη εβδομάδα, ο SPX δοκίμασε με επιτυχία τον κινητό μέσο όρο των 200 εβδομάδων, ο οποίος είναι ένας μακροπρόθεσμος δείκτης μέσης αναστροφής και το κατώφλι μεταξύ μιας κανονικής πτωτικής αγοράς (normal bear market) και σημαντική πτωτικής αγοράς (major bear market).

«Ανεξάρτητα από τον όποιο ωραίο συγχρονισμό, αν δούμε διάσπαση του χαμηλού της περασμένης εβδομάδας, θα ήταν η προετοιμασία για άλλη μια σημαντική διάσπαση, η οποία σε αυτή την περίπτωση θα ήταν πολύ πιθανό προκαλέσει μεγάλο ξεπούλημα πανικού. Ακολουθώντας την τακτική μας για το τέταρτο τρίμηνο, εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι μια διάσπαση του χαμηλού της περασμένης εβδομάδας είναι κάτι που μπορούμε να δούμε στο πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους.

Τέλος, αναφορικά με τις ευρωπαϊκές αγορές, η αναπήδηση των τιμών των δεικτών στις αρχές Οκτωβρίου έστειλε τα πρώτα σημάδια σταθεροποίησης στην αγορά, όπου ο βρετανικός δείκτης FTSE-100, ο ισπανικός δείκτης IBEX, ο ελβετικός δείκτης SPI και μερικοί κλάδοι σημείωσαν οριακά νέα χαμηλά αλλά και διπλούς πυθμένες σε βασικούς τομείς. Η βραχυπρόθεσμη βασική αντίσταση είναι στην περιοχή των 3.484 μονάδων στον δείκτη βαρόμετρο των ευρωπαϊκών αγορών Euro Stoxx και η διάσπαση της θα άνοιγε την πόρτα προς την περιοχή των 3.685 μονάδων έως τις 3.730 μονάδες. Από τους τομείς, οι δύο αναλυτές περιμένουν το ενδιαφέρον να εστιαστεί σε ευαίσθητους επιτοκιακούς κλάδους και τους υπερπουλημένους κυκλικούς κλάδους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v