Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπαίνει στον δείκτη MSCI Greece η Motor Oil

Μια ακόμα ελληνική μετοχή προστίθεται στον δείκτη. Ποιες είναι οι εκτιμήσεις της Société Générale για τις εισροές που μπορεί να έχει ο τίτλος από τους επενδυτές.

Μπαίνει στον δείκτη MSCI Greece η Motor Oil

Στον δείκτη MSCI Greece εντάσσεται η μετοχή της Motor Oil, στην αναδιάρθρωση που ανακοινώθηκε μετά τα μεσάνυχτα.  

Υπενθυμίζεται ότι η Morgan Stanley δεν περίμενε καμία αλλαγή στους ελληνικούς δείκτες στην παρούσα αναθεώρηση. Αντίθετα η Société Générale έβλεπε μέχρι και τρεις πιθανές νέες εισόδους στον δείκτη. Θεωρούσε πολύ πιθανή την προσθήκη της Motor Oil και δεν απέκλειε το ενδεχόμενο να συμβεί το ίδιο με τις μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς και της HELLENiQ ENERGY.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Société Générale, οι πιθανές εισροές θα ήταν 74,69 εκατ. δολάρια (3 εκατ. μετοχές περίπου) για τη Motor Oil, για την Πειραιώς στα 70,37 εκατ. δολάρια (34,11 εκατ. μετοχές) και για την HELLENiQ ENERGY στα 25,45 εκατ. δολάρια (3 εκατ. μετοχές).

Για τη Motor Oil, η SoGen ανέφερε ως λόγο προσθήκης στον δείκτη την αύξηση της συμμετοχής του κλάδου ενέργειας στους δείκτες της MSCI (segment increase) και για την Τράπεζα Πειραιώς, παρόμοιο λόγο (close segment increase).

Υπενθυμίζεται ότι έως σήμερα ο δείκτης MSCI Greece Standard Index περιλαμβάνει τους τίτλους των Eurobank με ποσοστό 15,36%, ΟΤΕ 13,75%, Alpha Bank 13,23%, ΟΠΑΠ 13,03%, Εθνική Τράπεζα 11,38%, Mytilineos 11,31%, Jumbo 9,09%, ΔΕΗ 7,32% και Τέρνα Ενεργειακή 5,53%. Η μετατόπισή της στη Eurobank στην πρώτη θέση σε όρους ποσοστού λαμβάνει χώρα μετά από μια δεκαετία πρωτοκαθεδρίας του ΟΤΕ στην πρώτη θέση.

Οι αλλαγές στους δείκτες θα τεθούν σε ισχύ στο κλείσιμο της αγοράς την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v