Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Coca-Cola HBC: Τιμή-στόχος τα 30 ευρώ από την Χρυσοχοΐδης ΑΧΕΠΕΥ

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, η τιμή-στόχος θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερη, πλην όμως με βάση το βασικό της σενάριο θα προκύψει μέσα στο 2023 μια επιπλέον διαγραφή («write off») από την παρουσία του Ομίλου σε Ρωσία και Ουκρανία ή μια απομείωση της πρόσφατης επένδυσης στην Αίγυπτο.

Coca-Cola HBC: Τιμή-στόχος τα 30 ευρώ από την Χρυσοχοΐδης ΑΧΕΠΕΥ

Τιμή-στόχο τα 30 ευρώ δίνει για την μετοχή της Coca-Cola HBC πρόσφατη έκθεση της Χρυσοχοΐδης ΑΧΕΠΕΥ, η οποία υπερβαίνει σαφώς την τρέχουσα αποτίμηση του τίτλου στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Σύμφωνα με τη γνωστή χρηματιστηριακή εταιρεία, η τιμή-στόχος θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερη, πλην όμως με βάση το βασικό της σενάριο θα προκύψει μέσα στο 2023 μια επιπλέον διαγραφή («write off») από την παρουσία του Ομίλου σε Ρωσία και Ουκρανία, ή μια απομείωση της πρόσφατης επένδυσης στην Αίγυπτο.

Επιπλέον, η Χρυσοχοΐδης ΑΧΕΠΕΥ, μεταξύ άλλων:

• Θεωρεί την ανταπόκριση της εταιρείας στα αυξημένα κόστη του 2022 ως εντυπωσιακή, καθώς από τα αποτελέσματα προκύπτει η ικανότητά της να περάσει αυξήσεις στις τιμές, κερδίζοντας παράλληλα μερίδια αγοράς από τους ανταγωνιστές της.

• Προβλέπει βελτίωση οικονομικών επιδόσεων κατά την τριετία 2023-2025. Ειδικότερα, προβλέπει κύκλο εργασιών που από τα 9,198 δισ. του 2022 που θα αυξηθεί στα 10,07 δισ. φέτος και στα 10,78 δισ. το 2024, καθώς και καθαρά κέρδη που από τα 415 εκατ. του 2022 θα διευρυνθούν στα 622 εκατ. φέτος και στα 636 εκατ. ευρώ το επόμενο έτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v