Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Optima: Κάτω των εκτιμήσεων τα κέρδη της Alpha, υψηλότερα το guidance

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι τα καθαρά έσοδα από τόκους ξεπέρασαν τις προβλέψεις ενώ και το νέο guidance της τράπεζας για τα κέρδη του 2023 υπερβαίνει τις προβλέψεις. Ως εκ τούτου, θα επανέλθει με νέα τιμή-στόχο.

Optima: Κάτω των εκτιμήσεων τα κέρδη της Alpha, υψηλότερα το guidance

Τα αποτελέσματα τέταρτου τριμήνου της Alpha Bank διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των εκτιμήσεων, λόγω των υψηλότερων του αναμενόμενου λειτουργικών δαπανών, υπογραμμίζει η Optima Bank σε έκθεσή της, στην οποία διατηρεί τη σύσταση "buy" και την τιμή-στόχο του 1,48 ευρώ. 

Η Optima υπογραμμίζει ότι τα καθαρά κέρδη Q4 στα 62,6 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν 9% χαμηλότερα από τις δικές της προβλέψεις και 13% χαμηλότερα από τις συγκλίνουσες

Στον αντίποδα, η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι τα καθαρά έσοδα από τόκους ξεπέρασαν τις προβλέψεις ενώ και το νέο guidance της τράπεζας για τα κέρδη του 2023 υπερβαίνει τις προβλέψεις. Ως εκ τούτου, θα επανέλθει με νέα τιμή-στόχο. 

Οσον αφορά στα σενάρια για διανομή μερίσματος για τη χρήση 2023, το guidance της τράπεζας υποδηλώνει μέρισμα ανά μετοχή μεταξύ 0,028 και 0,043 ευρώ, χαμηλότερα από την πρόβλεψη της Optima.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v