Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς-Alpha Bank: Τεχνική εικόνα και αποτίμηση των μετοχών

Οι κινήσεις των τελευταίων συνεδριάσεων και πού βάζουν τις τιμές-στόχους οι αναλυτές. Οι αποτιμήσεις και τα περιθώρια ανόδου. Τα κρίσιμα επίπεδα με βάση την τεχνική ανάλυση.

Πειραιώς-Alpha Bank: Τεχνική εικόνα και αποτίμηση των μετοχών

Οι τίτλοι της Alpha Bank είναι σε αυτούς με τις υψηλότερες αποδόσεις τον τελευταίο μήνα, με επίδοση που προσεγγίζει το +18% ενώ οι μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς με κέρδη 8% βρίσκονται στην τρίτη θέση των επιδόσεων της υψηλής κεφαλαιοποίησης. 

Η Alpha Βank έπιασε εξαπίνης την αγορά αμέσως μετά την αναβάθμιση της εγχώριας οικονομίας σε επενδυτική βαθμίδα από τη Standard and Poor’s στις 20 Οκτωβρίου, με την τριπλή συμφωνία με την ιταλική UniCredit Bank.

Oι αναλυτές και το ταμπλό του ΧΑ χαιρέτισαν θερμά την κίνηση, καθώς η Alpha Βank είναι η τράπεζα που είναι διαπραγματεύσιμη με τον χαμηλότερο δείκτη P/TBV από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες στις 0,44 φορές και 5 φορές σε όρους δείκτη αποτίμησης P/E για απόδοση RoTE 10% το 2024 και προσφέρει, με βάση τη μέση τιμή-στόχο στο 1,90 ευρώ, 30% περιθώριο ανόδου.

Η Τράπεζας Πειραιώς, από την πλευρά της, η μετοχή της είναι διαπραγματεύσιμη με δείκτη P/TBV στις 0,50 φορές σε όρους δείκτη P/TBV και 4,7 φορές σε όρους δείκτη αποτίμησης P/E για απόδοση RoTE 11,8% το 2024 και προσφέρει, με βάση τη μέση τιμή-στόχο στα 4 ευρώ, 37% περιθώριο ανόδου.

H κίνηση της Τράπεζας Πειραιώς είναι ξεκάθαρα προωθητική από τον Ιούλιο του 2022. Τα σημαντικά επίπεδα για τη μετοχή της τραπέζης, όπως επισημαίνονται από τα Fibonacci επίπεδα αλλά και τα σημεία με αξιόλογη συναλλακτική δραστηριότητα, είναι στον ανοδικό ορίζοντα στα 2,91 ευρώ, τα οποία προσπαθεί να διασπάσει επί του παρόντος ανοδικά.

Η επόμενη περιοχή αξιόλογης αντίστασης είναι τα 3,2 ευρώ και έπειτα τα πρόσφατα υψηλά των 3,50 3,60 ευρώ ανά μετοχή. Ο ταλαντωτής RSI 14 ημερών δίνει ξεκάθαρα πόντους στην ανοδική συνέχεια. Η στήριξη στην εν εξελίξει ανοδική κίνηση είναι τα επίπεδα των 2,50 ευρώ. Ο εκθετικός και ο απλός κινητός μέσος όρος των 200 ημερών (ΕΚΜΟ και ΚΜΟ 200 ημερών) εδρεύει στα πέριξ των 2,65 ευρώ και αποτελεί επίσης περιοχή με ιδιαίτερη σημασία.

H κίνηση στη μετοχή της Alpha Βank είναι επίσης ξεκάθαρα προωθητική από τον περσινό Ιούλιο και μπορούν να μετρηθούν τα ανοδικά κύματα. Τα σημαντικά επίπεδα για τη μετοχή της Alpha Βank, όπως επισημαίνονται από τα Fibonacci επίπεδα αλλά και τα σημεία με αξιόλογη συναλλακτική δραστηριότητα, είναι στον ανοδικό ορίζοντα στο 1,60 ευρώ, το οποίο θα προσπαθήσει να διασπάσει ανοδικά στο κοντινό μέλλον και το επίπεδο του 1,38 ευρώ, το οποίο διέσπασε πρόσφατα μετά τις ανακοινώσεις με την ιταλική τράπεζα UniCredit.

Η επόμενη περιοχή αξιόλογης αντίστασης, μετά το επίπεδο του 1,60 ευρώ, σε περίπτωση ισχυρής ανοδικής συνέχειας στο κάδρο θα έρθει το 1,80 ευρώ ανά μετοχή και έπειτα τα 2 ευρώ ανά μετοχή. Ο ταλαντωτής RSI 14 ημερών δείχνει συνέχεια στην ανοδική συνέχεια, ωστόσο το προηγούμενο ανοδικό κύμα ολοκληρώθηκε πολύ πριν ο ταλαντωτής εισέλθει σε υπεραγορασμένη περιοχή.

Η στήριξη στην τρέχουσα ανοδική κίνηση της μετοχής της Alpha Βank είναι τα επίπεδα των 1,19-1,20 ευρώ. Ο εκθετικός και ο απλός κινητός μέσος όρος των 200 ημερών (ΕΚΜΟ και ΚΜΟ 200 ημερών) εδρεύει στα πέριξ των 1,33 με 1,36 ευρώ και μπορεί αποτελέσουν, επίσης, επίπεδα με τεχνική σημασία.

* Το παραπάνω άρθρο έχει αποκλειστικό σκοπό την πληροφόρηση και δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρηματοπιστωτικού μέσου ή προϊόντος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v