Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Morgan Stanley: Τι έμαθε για τη Mytilineos σε roadshow σε ΗΠΑ-Καναδά

Επαναβεβαιώνει τη σύσταση για «overweight» ο οίκος που έχει βάλει τον πήχη για τη μετοχή στα 45 ευρώ. Ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ελληνικού ομίλου.

Morgan Stanley: Τι έμαθε για τη Mytilineos σε roadshow σε ΗΠΑ-Καναδά

Roadshow με τη διοίκηση της Mytilineos σε όλο τον Καναδά και τις ΗΠΑ φιλοξένησε η Morgan Stanley και σε έκθεσή της συνοψίζει τα βασικά συμπεράσματα από μια συνάντηση στη Νέα Υόρκη. Να σημειωθεί ότι ο οίκος  επαναλαμβάνει τη σύσταση overweight, ενώ η τιμή στόχος που δίνει είναι στα 45 ευρώ. 

Δυνατά σημεία των ΑΠΕ: Η εισηγμένη επανέλαβε τις προοπτικές αύξησης της αξίας και τα βασικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της στρατηγικής της για τις ΑΠΕ:

Αλουμίνιο: Η Mytilineos επωφελείται από τη μεγαλύτερη «μπαταρία» στη Νοτιοανατολική Ευρώπη μέσω του μεταλλουργείου αλουμινίου που απαιτεί σχεδόν 3 TWh/έτος. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στην εταιρεία να τροφοδοτεί κατά καιρούς το μεταλλουργείο με τιμές που μπορεί να είναι μονοψήφια ή χαμηλά διψήφια €/MWh σε συγκεκριμένες ημέρες/εποχές του έτους. 

• Γεωγραφική διαφοροποίηση: Ένα άλλο βασικό πλεονέκτημα είναι η εστίαση της εταιρείας στη γεωγραφική διαφοροποίηση, με κινήσεις σε Καναδά, Χιλής και Αυστραλίας. Αυτό προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία.

• Δυνατότητες EPC: Η Mytilineos απέκτησε τα τελευταία χρόνια έναν project development στον χώρο αποθήκευσης ηλιακών και μπαταριών. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στην εταιρεία να φέρει κορυφαίες δυνατότητες EPC στο εσωτερικό της.

«Απεριόριστη» ζήτηση για πράσινη ενέργεια: Η διοίκηση αναγνώρισε τις προκλήσεις εκτέλεσης/κόστους της μετάβασης στην καθαρή ενέργεια, αλλά ανέφερε ότι η ζήτηση για πράσινη ενέργεια είναι «απεριόριστη». 

Ισχυρή δυναμική κερδών εν μέσω γεωπολιτικών αβεβαιοτήτων: Η εταιρεία κατάφερε να έχει καλές επιδόσεις εν μέσω αυξημένων γεωπολιτικών αβεβαιοτήτων και αστάθειας της αγοράς. Ενώ η ενεργειακή δραστηριότητα της εταιρείας επωφελήθηκε από τις υψηλότερες τιμές το 2022, η φιλόδοξη ατζέντα ανάπτυξης στηρίζει ένα αυξανόμενο προφίλ κερδοφορίας τα επόμενα χρόνια, ακόμη και όταν οι τιμές φυσικού αερίου/ηλεκτρικής ενέργειας είναι μέτριες.

Θέματα αντιστάθμισης κινδύνου: Η εταιρεία χρησιμοποιεί χρηματοοικονομική αντιστάθμιση (π.χ. FX αλουμινίου κ.λπ.) ως εργαλείο για τον μετριασμό της αστάθειας.

Στρατηγική μετάλλων: Η εταιρεία θα συνεχίσει να αξιολογεί τις ευκαιρίες ανάπτυξης στο χώρο (π.χ. πρόσφατη συμφωνία βωξίτη, ανακύκλωση κ.λπ.), αλλά οι όποιες επενδύσεις θα πρέπει να προσφέρουν «συναρπαστικά» οικονομικά στοιχεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v