Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΧΑΕ: Την έναρξη της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο κήρυξε ο Β. Φουρλής

Αφορμή η εισαγωγή σε διαπραγμάτευση των μετοχών της Trade Estates.

ΕΧΑΕ: Την έναρξη της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο κήρυξε ο Β. Φουρλής

Το Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχθηκε σήμερα στελέχη της Διοίκησης της «Τrade Εstates Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας» καθώς και εκπροσώπους των αναδόχων της δημόσιας προσφοράς της εταιρείας, με αφορμή την έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών της στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου.

«Η Τrade Estates είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου της στην Ελλάδα και η δεύτερη εταιρεία του Ομίλου Fourlis που εισάγεται στο Χρηματιστήριο μετά την εισαγωγή της μητρικής το 1988. H επιτυχής ολοκλήρωση της δημόσιας εγγραφής πιστοποιεί την εμπιστοσύνη των επενδυτών στις προοπτικές της Trade Estates. Τα αντληθέντα κεφάλαια θα επιτρέψουν στην εταιρεία να συνεχίσει την υλοποίηση του επιχειρηματικού και επενδυτικού της πλάνου, και ευχόμαστε να ισχυροποιήσει περαιτέρω τη θέση της στον ανταγωνιστικό τομέα της αγοράς αυτής, εμπλουτίζοντας το υπό διαχείριση χαρτοφυλάκιό της και διευρύνοντας το πελατολόγιό της», τόνισε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών Γιάννος Κοντόπουλος.

«Η Trade Estates είναι μια εταιρεία με μοναδικά ποιοτικά χαρακτηριστικά χαρτοφυλακίου στον κλάδο των Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας στη χώρα μας. Η παρουσία της στο Χρηματιστήριο, εν μέσω έντονων γεωπολιτικών και οικονομικών προκλήσεων, ενισχύει τη θέση της στο σύγχρονο retail», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Τrade Estates Βασίλης Φoυρλής, προσθέτοντας: «Με ισχυρή κεφαλαιακή διάρθρωση, δυναμική και εξειδικευμένη ομάδα management και με γνώμονα την ακεραιότητα, την εταιρική διακυβέρνηση και τον κοινωνικό και περιβαλλοντικό σεβασμό, επιδιώκουμε τη μεγιστοποίηση της επένδυσης των μετόχων μας και τη δημιουργία αξίας για τους συνεργάτες μας».

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Trade Estates Δημήτρης Παπούλης υπογράμμισε: «Με τα κεφάλαια που αντλήσαμε είμαστε πλέον ισχυρότεροι. Η εμπιστοσύνη χιλιάδων ιδιωτών και σημαντικών μεγάλων επενδυτών σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία, επιβεβαιώνει ότι η εταιρεία μας αποτελεί μια μακροπρόθεσμη επενδυτική επιλογή με ιδιαίτερα θετικές προοπτικές. Συνεχίζουμε με αφοσίωση την υλοποίηση του επενδυτικού μας προγράμματος, διατηρώντας αναλλοίωτο το πελατοκεντρικό DNA των αναπτύξεών μας και τις εξαιρετικά στενές σχέσεις μας με τους μεγαλύτερους Ελληνικούς και διεθνείς ομίλους λιανικής».

Τέλος, ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Νίκος Κονταρούδης συνεχάρη την Εταιρεία, το Χρηματιστήριο Αθηνών, τον σύμβουλο και τους αναδόχους για το τελικό αποτέλεσμα. Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ενδυνάμωση του κλάδου των ΑΕΕΑΠ στην Ελληνική Κεφαλαιαγορά ως σημαντικής επιλογής για επενδυτικά κεφάλαια. Επίσης, εξήρε το έργο της Διεύθυνσης Εισηγμένων Εταιρειών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για τη σημαντική αρωγή της και τη συνεχή της προσπάθεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v