ΧΑ: Αλλαγές στη μέθοδο υπολογισμού της ημερήσιας τιμής εκκαθάρισης στα ΣΜΕ

Από 18 Δεκεμβρίου τίθεται σε ισχύ η τροποποίηση αναφορικά με τη μέθοδο υπολογισμού της Ημερήσιας Τιμής Εκκαθάρισης. Οριστική διαγραφή και αφαίρεση των μετοχών της ΕΛΒΙΕΜΕΚ στις 29 Δεκεμβρίου.

ΧΑ: Αλλαγές στη μέθοδο υπολογισμού της ημερήσιας τιμής εκκαθάρισης στα ΣΜΕ

H Διοικούσα Επιτροπή του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, ενέκρινε την τροποποίηση των Αποφάσεων 10, 12, 38 και 39 κατ' εφαρμογή του Κανονισμού ΧΑ, αναφορικά με το χρονικό διάστημα που λαμβάνει ο Αλγόριθμος Υπολογισμού της Ημερήσιας Τιμής Εκκαθάρισης στα Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης σε Δείκτες και Μετοχές.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιείται αντικατάσταση του Σταθμισμένου Μέσου Όρου των συναλλαγών που διενεργήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα του τελευταίου δεκαλέπτου (10΄) πριν το πέρας της τελευταίας περιόδου διαπραγμάτευσης με Μέθοδο 1 στην Αγορά Αξιών, ήτοι από 16:50 έως 17:00, το οποίο αντιστοιχεί στο διάστημα που λαμβάνει ο αλγόριθμος Υπολογισμού της Ημερήσιας Τιμής Εκκαθάρισης στα εν λόγω προϊόντα, με τον Σταθμισμένο Μέσο Όρο του χρονικού διαστήματος από την έναρξη του τελευταίου δεκαλέπτου (10΄) πριν το πέρας της τελευταίας περιόδου διαπραγμάτευσης με Μέθοδο 1 στην Αγορά Αξιών και μέχρι τη λήξη της συνεδρίασης της Αγοράς Παραγώγων, το οποίο αφορά συνολικό χρονικό διάστημα 30 λεπτών, ήτοι από 16:50 έως 17:20.

Ως ημερομηνία ισχύος της τροποποίησης των Αποφάσεων 10, 12, 38 και 39 κατ' εφαρμογή του Κανονισμού ΧΑ αναφορικά με τη Μέθοδο Υπολογισμού της Ημερήσιας Τιμής Εκκαθάρισης ορίζεται η Δευτέρα 18/12/2023.

Επιπλέον, η Διοικούσα Επιτροπή Χρηματιστηριακών Αγορών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, σε συνέχεια εξέτασης του αιτήματος της εταιρίας «ΕΛΒΙΕΜΕΚ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ - ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ-ΕΝΕΡΓΕΙΑ-ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Α.Ε.» (ISIN: GRS250073004) για επανέλεγχο της απόφασης του ΧΑ για τη διαγραφή των μετοχών της, αποφάσισε σήμερα την οριστική διαγραφή και αφαίρεση των μετοχών της εταιρίας από το Σύστημα Διαπραγμάτευσης του Χρηματιστηρίου, η οποία θα λάβει χώρα την Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2023.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v