Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς είδαν οι αναλυτές την χρηματοδότηση ΕΤΕπ στη Mytilineos για έργα ΑΠΕ

Η συμφωνία αυτή είναι συμπληρωματική της χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης, διευκολύνοντας το επενδυτικό πρόγραμμα της εισηγμένης στην Ελλάδα, επισημαίνουν.

Πώς είδαν οι αναλυτές την χρηματοδότηση ΕΤΕπ στη Mytilineos για έργα ΑΠΕ

Θετικά αποτιμούν οι αναλυτές τη χθεσινή ανακοίνωση της Mytilineos για τη χρηματοδότηση με 400 εκατ. ευρώ από την ΕΤΕπ για πράσινες επενδύσεις σε Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ενωση.

Η συμφωνία αυτή είναι συμπληρωματική της χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης, διευκολύνοντας το επενδυτικό πρόγραμμα της εισηγμένης στην Ελλάδα (περίπου 1,5 GW) και σε άλλες χώρες της ΕΕ (π.χ. στην Ιταλία που πληροί τα γεωγραφικά κριτήρια της ΕΤΕπ και όπου η Μυτιληναίος έχει ήδη εξασφαλίσει άδειες), σχολιάζει η Πειραιώς Securities. Αν και σε μεγάλο βαθμό η συγκεκριμένη ανάπτυξη ΑΠΕ έχει ήδη ενσωματωθεί στην αποτίμησή της χρηματιστηριακής, αποτελεί θετική εξέλιξη καθώς μειώνει τον κίνδυνο υλοποίησης και δυνητικά βελτιώνει τα οικονομικά στοιχεία των έργων μέσω ανταγωνιστικών όρων χρηματοδότησης. Ετσι, επαναλαμβάνει τη σύσταση για «υπεραπόδοση» της μετοχή.

Τα νέα ευθυγραμμίζονται πλήρως με την στρατηγικής της Mytilineos προκειμένου να φτάσει τους στόχους που έχει θέσεις στις ΑΠΕ, σχολιάζει η Euroxx.

Στο γεγονός ότι η αξία των επενδύσεων θα φτάσει τα 2,5 δισ. ευρώ εστιάζει η Pantelakis, ενώ η NBG Securities σημειώνει ότι τα έργα θα υλοποιηθούν σε διάφορες λιγότερο αναπτυγμένες περιοχές σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Τις λεπτομέρειες της συμφωνίας καταγράφουν επίσης Axia, Alpha και Beta.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v