Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ambrosia Capital: Τιμή-στόχος €18,9 για τον ΟΤΕ, «ξεχασμένος πρωταθλητής»

Ανοδικό περιθώριο 40% βλέπει ο οίκος για τη μετοχή του Οργανισμού. Η άμβλυνση του ανταγωνισμού και τα θετικά στοιχεία από την κινητή τηλεφωνία.

Ambrosia Capital: Τιμή-στόχος €18,9 για τον ΟΤΕ, «ξεχασμένος πρωταθλητής»

Επιμένει στη σύσταση «αγορά» για τον ΟΤΕ η Ambrosia Capital. Με νέα έκθεσή της δίνει τιμή-στόχο τα 18,9 ευρώ (από 19,3 ευρώ) και μιλά για έναν «ξεχασμένο πρωταθλητή», η μετοχή του οποίου έχει ανοδικό περιθώριο της τάξης του 40%.

Στην έκθεση επισημαίνει τα ακόλουθα βασικά σημεία:

  1. Το κόμματι κινητής τηλεφωνίας είναι σε πιο θετική τροχιά από αυτή που φαίνεται στα βασικά μεγέθη.
  2. Η αγορά γίνεται πιο ορθολογική καθώς ο έντονος ανταγωνισμός μειώνεται.
  3. Πρακτικές διαχείρισης κόστους διατηρούν τα περιθώρια κερδοφορίας.

Με τον έντονο ανταγωνισμό να δείχνει σημάδια χαλάρωσης, η πώληση της κινητής τηλεφωνίας στη Ρουμανία φαίνεται να προχωρά, ενώ η ένταση σε ό,τι αφορά το CAPEX πιθανότατα κορυφώνεται φέτος.

Οι επιδόσεις των εσόδων από υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας του ΟTΕ ήταν υποτονικές με μέτρια ετήσια αύξηση 0,3% το γ' τρίμηνο του 23ου έτους. Ωστόσο, το ποσοστό αυτό θα έφτανε το 1,4% σε ετήσια βάση, εάν δεν είχε «συγκαλυφθεί» από τα έσοδα περιαγωγής, χαμηλότερα κατά 2 εκατ. ευρώ στο 9μηνο του 2023 λόγω των εκπτώσεων στις τιμές των παρόχων. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την Ookla, ο ΟTΕ διατηρεί τη διάκριση ως το ταχύτερο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας για έβδομη συνεχή χρονιά στην Ελλάδα.

Η Διοίκηση σημείωσε κατά τη διάρκεια των αποτελεσμάτων του 3ου τριμήνου ότι ο έντονος ανταγωνισμός, που είχε ξεκινήσει από τις αρχές του 1ου-23ου τριμήνου, άρχισε να αμβλύνεται καθώς η Nova αύξησε τις τιμές στις ευρυζωνικές συνδέσεις στις αρχές Νοεμβρίου.

Επιπρόσθετα, η κατάργηση ορισμένων προωθητικών ενεργειών από τον OΤΕ (όπως η έκπτωση ενός ευρώ για τους ηλεκτρονικούς λογαριασμούς) αναμένεται να επηρεάσει θετικά την απόδοση των εσόδων και τα νέα συμβόλαια στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας θα μπορούσαν να επιτρέψουν στον ΟTΕ να προχωρήσει σε αναπροσαρμογές τιμών μετά από ένα χρόνο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v