Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γ. Κοντόπουλος: Γιατί αισιοδοξεί για την πορεία της Κεφαλαιαγοράς

Τι είπε στους αναλυτές στο conference call ο CEO της ΕΧΑΕ για την πορεία της εγχώριας αγοράς. Οι εκτιμήσεις για το χρονοδιάγραμμα ένταξης του Χρηματιστηρίου στις ανεπτυγμένες αγορές.

Γ. Κοντόπουλος: Γιατί αισιοδοξεί για την πορεία της Κεφαλαιαγοράς

Την αισιοδοξία του για τις προοπτικές της ελληνικής κεφαλαιαγοράς εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ Γιάννος Κοντόπουλος, μιλώντας χθες στο conference call της εταιρείας προς τους αναλυτές για την παρουσίαση των περυσινών οικονομικών της αποτελεσμάτων.

Ο Γιάννος Κοντόπουλος βάσισε την αισιοδοξία του σε παράγοντες όπως η ισχυρή πορεία της ελληνικής οικονομίας, η προσπάθεια ανάπτυξης και εξωστρέφειας που επιχειρείται από την ΕΧΑE, αλλά και το εγχείρημα της μετάβασης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας από τις αναπτυσσόμενες στις ανεπτυγμένες κεφαλαιαγορές.

Σύμφωνα με τον CEO της ΕΧAΕ, η ένταξη του ΧΑ στις ανεπτυγμένες αγορές θα φέρει ένα νέο κανάλι επενδυτών στη χώρα, θα συμβάλει ανοδικά στις αποτιμήσεις των εισηγμένων περιουσιακών στοιχείων, θα ενισχύσει τη ρευστότητα του συστήματος και θα αυξήσει την ελκυστικότητα του ΧΑ προς νέους ενδιαφερόμενους εκδότες.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα του εγχειρήματος, ο Γιάννος Κοντόπουλος εκτίμησε ότι μέσα στη φετινή χρονιά τουλάχιστον ένας μεγάλος ξένος οίκος θα εντάξει το Χρηματιστήριο της Αθήνας σε λίστα παρακολούθησης (watching list) και από τότε -αν όλα εξελιχθούν θετικά- θα απαιτηθεί χρονικό διάστημα μεταξύ 18 και 24 μηνών μέχρις ότου αρχικά ανακοινωθεί η μετάταξη και στη συνέχεια ξεκινήσει η διαπραγμάτευση.

Τέλος, η διοίκηση της ΕΧΑE απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις αναλυτών, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων:

  • Στην υψηλή λειτουργική μόχλευση της εταιρείας και στη διεύρυνση ή συρρίκνωση του περιθωρίου EBITDA κάθε φορά που αυξάνεται ή μειώνεται η συναλλακτική δραστηριότητα (κατά το πρώτο φετινό τρίμηνο έχει αυξηθεί).
  • Στην εκτίμηση ότι το λειτουργικό κόστος θα ανεβεί φέτος κατά μονοψήφιο ποσοστό και στο ότι θα συνεχιστεί το επενδυτικό πρόγραμμα της εισηγμένης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v