Eurobank Equities: Στα 40,5 ευρώ η τιμή-στόχος για την Titan

Η μεγάλη αύξηση της τιμής-στόχου αποδίδεται από τη χρηματιστηριακή στην κίνηση για εισαγωγή της αμερικανικής θυγατρικής σε χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Eurobank Equities: Στα 40,5 ευρώ η τιμή-στόχος για την Titan

Εντυπωσιακά αυξάνει την τιμή-στόχο για την Titan η Eurobank Equities. Από τα 31 ευρώ στα 40,5 ευρώ, με τη σύσταση να διατηρείται «αγορά».

Καθώς πλησιάζει η εισαγωγή σε χρηματιστήριο της θυγατρικής στις ΗΠΑ, αναμένουμε από την αγορά να υιοθετήσει σταδιακά μια προσέγγιση SOTP στην αποτίμηση του Τιτάνα, κάτι που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας θα μπορούσε να βοηθήσει στην αποκρυστάλλωση αξίας >700 εκατ. ευρώ ή 9 ευρώ/μετοχή, δεδομένων των χαμηλότερων ασφαλίστρων κινδύνου που συνδέονται σε περιουσιακά στοιχεία των ΗΠΑ, σημειώνει.

Αυτό θα πρέπει τελικά να μεταφέρει τη συζήτηση για την αποτίμηση στην περιοχή των 40 ευρώ. Το έχουμε αντικατοπτρίσει αυτό στο μοντέλο μας από νωρίς, τώρα βασίζοντας την αποτίμησή μας σε ένα SOTP (ΗΠΑ έναντι των υπόλοιπων), αυξάνοντας την τιμή-στόχο στα 40,5 ευρώ (από 31 ευρώ), τοποθετώντας τη μετοχή σε 6,3x 1 έτος fwd EV/EBITDA, αποτίμηση η οποία συνιστά 15% discount έναντι της παγκόσμιας μέσης αποτίμησης ομάδας ομοτίμων.

Ο όμιλος ανακοίνωσε πρόσφατα την πρόθεσή του να προχωρήσει σε IPO ενός μειοψηφικού μεριδίου (πιθανώς μεταξύ 15-25%) των δραστηριοτήτων του στις ΗΠΑ, με στόχο να συγκεντρώσει κεφάλαια που θα διευκολύνουν την ανάπτυξη και θα ξεκλειδώσουν νέες ευκαιρίες.

Με τη σειρά του, αυτό θα υποδείκνυε πιθανές εισπράξεις από την IPO μεταξύ 270-600 εκατ. ευρώ, με την προϋπόθεση πώλησης μεριδίου 15-25%, επισημαίνει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v