Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: 4 εταιρίες επικαιροποίησαν το φάκελο εισαγωγής

Τέσσερις εταιρίες έχουν ενσωματώσει στον φάκελό τους πρόσφατα στοιχεία, με αποτέλεσμα ο φάκελός τους να θεωρείται ”επικαιροποιημένος”, ανακοίνωσε σήμερα το Χ.Α., δίνοντας στη δημοσιότητα τη λίστα κατηγοριοποίησης των προς εισαγωγή εταιριών.

ΧΑ: 4 εταιρίες επικαιροποίησαν το φάκελο εισαγωγής
Μόνον τέσσερις εταιρίες έχουν ενσωματώσει στον φάκελό τους πρόσφατα στοιχεία, με αποτέλεσμα ο φάκελός τους να θεωρείται ”επικαιροποιημένος”, ανακοίνωσε σήμερα το Χ.Α., δίνοντας στη δημοσιότητα τη λίστα κατηγοριοποίησης των προς εισαγωγή εταιριών.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την εταιρία Οξύμαχα Δομικά Κεραμικά Ροδόπης Α.Ε., η οποία δραστηριοποιείται στην κατασκευή τούβλων, πλακιδίων και λοιπών δομικών προϊόντων και είχε καταθέσει αίτηση εισαγωγής στην Κύρια Αγορά στις 9/5/2001, με κύριο ανάδοχο / συντονιστή την Omega Bank και σύμβουλο έκδοσης την Ωμέγα Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ.

Η δεύτερη εταιρία είναι η Επιχειρήσεις Ηχου και Εικόνας Α.Ε., η οποία δραστηριοποιείται στην αναπαραγωγή προεγγεγραμμένων μέσων εγγραφής εικόνας και είχε καταθέσει αίτηση εισαγωγής στην Παράλληλη Αγορά στις 7/4/2000, με κύριο ανάδοχο και σύμβουλο έκδοσης την Τράπεζα Πειραιώς.

Η τρίτη εταιρία είναι CBL PATRAS Χημικά και Βιοφαρμακευτικά Εργαστήρια Πατρών, που δραστηριοποιείται στη παραγωγή βασικών φαρμακευτικών προϊόντων και είχε καταθέσει αίτηση εισαγωγής στην Παράλληλη Αγορά στις 9/6/2003, με κύριο ανάδοχο και σύμβουλο έκδοσης την Εθνική Τράπεζα.

Η τέταρτη εταιρία είναι η ΠΕΤΡΟ Α.Ε., η οποία δραστηριοποιείται στο Χονδρικό εμπόριο άλλων ειδών οικιακής χρήσης και είχε καταθέσει αίτηση εισαγωγής στην Παράλληλη Αγορά στις 17/1/2000, με κύριο ανάδοχο και σύμβουλο έκδοσης την Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το Χ.Α., σε συνέχεια της από 19/1/2001 απόφασης του Δ.Σ του ΧΑ, η Επιτροπή για την κατάταξη των νέων εταιριών στην λίστα κατηγοριοποίησης των προς εισαγωγή εταιριών, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την απόφαση 77 του Δ.Σ του ΧΑ συνεδρίασε την 30/6/2003.

Η νέα λίστα όπως αυτή διαμορφώθηκε με βάση τις νέες αιτήσεις, τις επικαιροποιήσεις, τη διαγραφή από τη λίστα εταιριών κατόπιν δήλωσής τους, την αντικατάσταση αναδόχων και συμβούλων έκδοσης και τους επικαιροποιημένους φακέλους ανά κατηγορία, θα εμφανιστεί την 30/6/2003 στο site του Χρηματιστηρίου.

Από την ανωτέρω λίστα προκύπτουν τα εξής:

α) από τις 236 εταιρίες που περιλαμβάνονται στην λίστα των ”υπό εισαγωγή” εταιριών, μόνο 4 έχουν ενσωματώσει στο φάκελο τους πρόσφατα στοιχεία, με αποτέλεσμα ο φάκελος τους να θεωρείται ”επικαιροποιημένος”.

β) έχουν μεταφερθεί στο στάδιο επεξεργασίας και έχει ήδη ξεκινήσει η εξέταση των αιτήσεων 107 εταιριών που έχουν αιτηθεί την εισαγωγή τους σε μία από τις 3 αγορές του ΧΑ (Κύρια, Παράλληλη, ΝΕΧΑ).

γ) οι αιτήσεις 9 επενδυτικών εταιριών που έχουν καταθέσει αίτηση εισαγωγής στο ΧΑ, έχουν μεταφερθεί στο στάδιο επεξεργασίας και αναμένεται η προσκόμιση των πρόσθετων πληροφοριών που ζητήθηκαν από την αρμόδια υπηρεσία ώστε να προχωρήσει η εξέτασή τους από το Δ.Σ του Χ.Α.

δ) οι αιτήσεις και των 19 εταιριών που έχουν αιτηθεί την εισαγωγή τους στη ΝΕΧΑ έχουν μεταφερθεί στo στάδιο επεξεργασίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v