Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Finance: Tα € 5,6 τιμή-στόχος για Τηλέτυπο

Σε ”neutral” από ”outperform” υποβαθμίζει την αξιολόγησή της για τη μετοχή της Τηλέτυπος η Alpha Finance, ενώ σε flash note με ημερομηνία 9 Ιουλίου θέτει την τιμή-στόχο στα 5,6 ευρώ. Η υποβάθμιση αντικατοπτρίζει τις ανησυχίες της Alpha για τη συνεχιζόμενη μείωση του μεριδίου της Τηλέτυπος και την αύξηση του κόστους.

Alpha Finance: Tα  € 5,6 τιμή-στόχος για Τηλέτυπο
Σε ”neutral” από ”outperform” υποβαθμίζει τη σύσταση της για τη μετοχή της Τηλέτυπος η Alpha Finance, ενώ θέτει την τιμή-στόχο στα 5,6 ευρώ (η μετοχή έκλεισε την Παρασκευή στα 5,6 ευρώ).

Οπως αναφέρει αναλυτικότερα το flash note της χρηματιστηριακής με ημερομηνία 9 Ιουλίου, η τιμή-στόχος για το core business της Τηλέτυπος (Mega Channel) περικόπτεται από τα 5,9 ευρώ στα 5 ευρώ.

Στα 5 αυτά ευρώ, όμως, οι αναλυτές της Alpha Finance εκτιμούν ότι πρέπει να προστεθεί ένα κάποιο premium, ως αποτέλεσμα της πώλησης του μεριδίου που κατείχε η Τηλέτυπος στη Multichoice και της συμμετοχής της στη Netmed, κίνηση που άλλωστε κρίνεται ”θετική”.

Ετσι, και με την προσθήκη του premium αυτού, η αποτίμηση στον τίτλο ανέρχεται στα 5,6 ευρώ.

Επίσης, η χρηματιστηριακή προχώρησε σε προς τα κάτω αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τα κέρδη ανά μετοχή της εταιρίας κατά 58% σε σχέση με τις προηγούμενες προβλέψεις της, γεγονός που αντικατοπτρίζει τις ανησυχίες της για τη συνεχιζόμενη μείωση του μεριδίου αγοράς της Τηλέτυπος και την αύξηση του κόστους.

Για το 2003 η Alpha Finance τοποθετεί τα κέρδη ανά μετοχή της Τηλέτυπος στα 1,30 ευρώ ανά μετοχή, τα EBITD στα 18,5 εκατ. ευρώ και τη μερισματική απόδοση στο 4,1%.

Για το 2004 η Alpha Finance ”βλέπει” το EPS της Τηλέτυπος στα 0,40 ευρώ ανά μετοχή, τα EBITD στα 25,3 εκατ. ευρώ και τη μερισματική απόδοση στο 4,4%.

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Τηλέτυπος για το 2002, το EPS διαμορφώθηκε στα 0,31 ευρώ ανά μετοχή, τα EBITD στα 27,9 εκατ. ευρώ και η μερισματική απόδοση διαμορφώθηκε στο 4,1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v