Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποβαθμίσεις για Τηλέτυπo από Π&Κ- Marfin

Σε μείωση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Τηλέτυπος (στα 5,3 ευρώ) και υποβάθμιση της σύστασης από ”ouperform” σε ”underperform” προχωρά η Marfin Hellenic σε έκθεσή της (22/7). Ενώ, αντίστοιχα, σε υποβάθμιση της μετοχής σε ”underweight” από ”overweight” προχώρησε η Π&Κ σε δική της έκθεση (17/7), στην οποία θέτει ως τιμή-στόχο τα 6 ευρώ.

Υποβαθμίσεις για Τηλέτυπo από Π&Κ- Marfin
Σε μείωση της τιμής-στόχου και σε υποβάθμιση της μετοχής της Τηλέτυπος προχωρούν οι Marfin Hellenic και Π&Κ σε αναλύσεις τους. Επιπροσθέτως, οι χρηματιστηριακές προβαίνουν και σε προς τα κάτω αναθεώρηση των προβλέψεών τους για τα μεγέθη της εταιρίας σε εξάμηνο και έτος.

Αναλυτικότερα, η Marfin Hellenic στην ανάλυσή της (22/7) μειώνει την τιμή-στόχο στα 5,3 ευρώ, ενώ συνιστά ”underperform” από ”outperform”.

Η χρηματιστηριακή εταιρία εκφράζει τις ανησυχίες της για τη μείωση των εσόδων από διαφημίσεις κατά 13,6% στο α’ εξάμηνο του έτους.

Εξάλλου, η Marfin προχώρησε και σε προς τα κάτω αναθεώρηση των αρχικών της εκτιμήσεων για τα μεγέθη της Τηλέτυπος στο α’ εξάμηνο.

Ετσι, τα ενοποιημένα έσοδα τοποθετούνται πλέον 11,2% χαμηλότερα σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο (στα 63 εκατ. ευρώ), τα EBITD 30,4% χαμηλότερα (στα 10,2 εκατ. ευρώ) και τα ΚΠΦ χαμηλότερα κατά 32,3% (στα 7,5 εκατ. ευρώ).

Στην έκθεση της Marfin επισημαίνεται ότι η διοίκηση της Τηλέτυπος, εν όψει των δυσχερών συνθηκών στην εγχώρια αγορά, καταβάλλει, εδώ και αρκετό καιρό, σημαντικές προσπάθειες για τον περιορισμό του κόστους. Ωστόσο, οι προσπάθειες αυτές δεν αποτυπώθηκαν στα α’ τρίμηνο του έτους, καθώς ο πόλεμος στο Ιράκ αύξησε σημαντικά το κόστος του μεταδιδόμενου προγράμματος.

Για το α’ εξάμηνο, όμως, η Marfin εκτιμά ότι η Τηλέτυπος θα καταφέρει να καταγράψει μείωση στο συνολικό λειτουργικό κόστος της τάξεως του 6,2% (ετήσια βάση), σε σχέση με τη μείωση του 5,4% στο α’ τρίμηνο του 2003

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Marfin χαρακτηρίζει ως θετική εξέλιξη την πώληση του μεριδίου που κατείχε η Τηλέτυπος στη Multichoice Hellas, καθώς η ολοκλήρωση του deal που αναμενόταν για πολύ καιρό από την αγορά δίνει στην εταιρία τη δυνατότητα να αποχωρήσει από μία ζημιογόνο επένδυση.

Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στα διοικητικά του Mega, η Marfin χαρακτηρίζει την παρούσα κατάσταση ως ”ασαφή” και υποστηρίζει ότι μία ενδεχόμενη εγκατάλειψη της γενικής διεύθυνσης από τον κ. Χατζηνικολάου θα οδηγήσει σε περαιτέρω μείωση της τηλεθέασης του Mega.

Εξάλλου, σε υποβάθμιση της μετοχής της Τηλέτυπος σε ”underweight” από ”overweight” προχωρά και η Π&Κ, σε ανάλυσή της με ημερομηνία 16 Ιουλίου, ενώ μειώνει και την τιμή-στόχο με ορίζοντα δωδεκαμήνου στα 6 από τα 6,4 ευρώ.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει την αξιοσημείωτη υποχώρηση του μεριδίου της Τηλέτυπος στην πίτα των διαφημιστικών εσόδων στο α΄ εξάμηνο του 2003, η οποία προκλήθηκε από τη μείωση του ποσοστού τηλεθέασης κατά την ίδια χρονική περίοδο.

Εξάλλου, η Π&Κ εκτιμά ότι η ελληνική τηλεοπτική διαφημιστική αγορά θα αναπτυχθεί με ρυθμούς της τάξεως του 5% στο 2003, από το 8% που ήταν οι προηγούμενες προβλέψεις της. Το μερίδιο της Τηλέτυπος σ’ αυτήν αναθεωρείται χαμηλότερα κατά 1,4%, στο 28,2%.

Η Π&Κ τοποθετεί τα ΚΠΦ της Τηλέτυπος στα 31,1 εκατ. ευρώ στο 2003 και στα 14,2 εκατ. ευρώ στο 2004.

Σε ό,τι αφορά τον κύκλο εργασιών της εταιρίας στο 2003 και το 2004, αυτός τοποθετείται στα 127,2 και 154,2 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v