Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική-Π&Κ: "Ουδέτερη" για τη Σοφοκλέους

"Neutral" για την ελληνική αγορά δηλώνει η Εθνική - Π&Κ στον Επενδυτικό Οδηγό της, όπου διαπιστώνει ελκυστικές αποτιμήσεις και αγοραστικές ευκαιρίες, ιδίως στα mid caps. Οι αγορές από insiders. Οι κορυφαίες επιλογές.

Εθνική-Π&Κ: Ουδέτερη για τη Σοφοκλέους
"Neutral" για την ελληνική αγορά δηλώνει η Εθνική - Π&Κ, όπως επισημαίνει στον Επενδυτικό Οδηγό της (5/12), όπου διαπιστώνει ελκυστικές αποτιμήσεις και αγοραστικές ευκαιρίες, ιδίως στα mid caps. 

Ειδικότερα, η σύσταση της χρηματιστηριακής για την ελληνική αγορά είναι "ουδέτερη", αν και δίνει τιμή-στόχο 32,9% υψηλότερη από τα τρέχοντα επίπεδα για τον FTSE 20, σε 12μηνο ορίζοντα (στις 1.264 μονάδες). Παράλληλα, προτείνει αγορές μετοχών σε συνεδριάσεις μεγάλης πτώσης. 

Όπως αναφέρει, οι αποτιμήσεις των μετοχών είναι ιδιαίτερα ελκυστικές στα τρέχοντα επίπεδα, καθώς βρίσκονται κάτω από τη λογιστική αξία για πρώτη φορά τα τελευταία 15 χρόνια. Παράλληλα, βλέπει αγοραστικές ευκαιρίες στις περιπτώσεις των ΔΕΗ, Μυτιληναίος, Ελλάκτωρ, ΟΛΠ, ΓΕΚ - Τέρνα Ενεργειακή, ΕΥΑΘ και Autohellas. 

Για τις τράπεζες, επισημαίνει την ευνοϊκή σύγκριση με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές, καθώς οι ελληνικές, ακόμη και χωρίς το κρατικό σχέδιο στήριξης, έχουν ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια, με σχετικά υψηλούς δείκτες Tier I. Όπως αναφέρει, από τις τράπεζες για τις οποίες έχει το δικαίωμα να εκφέρει γνώμη προτιμά την Τράπεζα Κύπρου. 

Ακόμη, η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι σε κάποιες περιπτώσεις οι αγορές μετοχών από τους βασικούς μετόχους και τα στελέχη των διοικήσεων μπορούν να αποτελέσουν "σινιάλο αγοράς". Στο πλαίσιο αυτό, επισημαίνει τις αγορές από insiders στις περιπτώσεις των Τράπεζα Κύπρου, Ελλάκτωρ, S&B, Ιασώ και Jumbo. 

Στα θετικά για την εγχώρια αγορά, η Εθνική - Π&Κ αναφέρει και τα χαμηλότερα κόστη σε σχέση με το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και τις τιμές των μετάλλων, κάτι που αναμένεται να επιδράσει θετικά στη ΔΕΗ, στις μεταφορές (ακτοπλοϊκές εταιρίες και Aegean) καθώς και στους βιομηχανικούς ομίλους.  

Στους αρνητικούς παράγοντες, η χρηματιστηριακή επισημαίνει την οικονομική επιβράδυνση κατά 1,1% - 1,6% το 2009. Όπως αναφέρει, η επιβράδυνση στην πιστωτική επέκταση και η υποχώρηση των επενδύσεων σταθερού εισοδήματος αναμένεται να επιβαρύνουν τα μεγέθη τραπεζών και βιομηχανικών ομίλων. 

Η επιβράδυνση στην ευρύτερη γεωγραφική περιφέρεια σε συνδυασμό με την ανατίμηση του ευρώ θα πλήξει τις αποτιμήσεις των βιομηχανικών ομίλων, της Coca Cola 3E και των τραπεζών, αναφέρει, εκτιμώντας παράλληλα ότι οι κλάδοι τυχερών παιχνιδιών και τηλεπικοινωνιών ενδέχεται να αποδειχτούν ανθεκτικότεροι.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v