Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Σε επιτήρηση η Hellas Online

Την υπαγωγή της μετοχής της Hellas Online στην κατηγορία επιτήρησης αποφάσισε, μεταξύ άλλων, στη σημερινή του συνεδρίαση το ΔΣ του ΧΑ. "Πράσινο φως" για την εισαγωγή της Foodlink στην Εναλλακτική Αγορά.

ΧΑ: Σε επιτήρηση η Hellas Online
Την υπαγωγή της μετοχής της Hellas Online στην κατηγορία επιτήρησης από αύριο, 3/7, αποφάσισε, μεταξύ άλλων, στη σημερινή του συνεδρίαση το ΔΣ του ΧΑ.

Η απόφαση αυτή ελήφθη καθώς στην Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων στις 29.6.2009, δεν ελήφθη απόφαση για συγκεκριμένες και δεσμευτικές ενέργειες σχετικά με την υλοποίηση της ανακοινωθείσας Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου της HOL.

Παράλληλα, έδωσε το "πράσινο φως" για την εισαγωγή της Foodlink στην Εναλλακτική Αγορά. 

Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποδέχθηκε την αίτηση της εταιρίας «ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ» για την ένταξη των μετοχών της στην Εναλλακτική Αγορά (ΕΝ.Α.) του Χ.Α.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση:

• των 645.327.822 μετατρέψιμων αξιογράφων κεφαλαίου της «ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΙΜΙΤΕΔ», ονομαστικής αξίας εκάστου ευρώ 1. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των εν λόγω αξιογράφων ορίστηκε η 8η Ιουλίου 2009. Το Δ.Σ. του Χ.Α. ενημερώθηκε επίσης για την ακύρωση των 527.145.015 μετατρέψιμων χρεογράφων 2013/2018 της ιδίας Τράπεζας, ονομαστικής αξίας εκάστου ευρώ 1. Ως ημερομηνία ακύρωσης των εν λόγω χρεογράφων ορίστηκε η 8η Ιουλίου 2009.

• των 7.082.906 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της «ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΙΜΙΤΕΔ», που προέκυψαν από επανεπένδυση μερίσματος χρήσης 2008. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίστηκε η 15η Ιουλίου 2009.

• των 33.301.715 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας «Α.Ε.Γ.Ε.Κ. - ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ, ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΣΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ», ονομαστικής αξίας εκάστης ευρώ 5,50 που προέκυψαν από το Reverse Split των μετοχών της, σε αντικατάσταση των υφισταμένων 366.318.865 κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας. Δικαιούχοι των νέων μετοχών είναι οι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. ως κάτοχοι των μετοχών κατά την 10η Ιουλίου 2009 και ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίστηκε η 15η Ιουλίου 2009. Το Δ.Σ. του Χ.Α. ενημερώθηκε επίσης για την αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας από ευρώ 5,50 σε ευρώ 6,50 και την ταυτόχρονη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας από ευρώ 6,50 σε ευρώ 0,32. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των μετοχών με τη νέα ονομαστική αξία ορίστηκε η 15η Ιουλίου 2009.

• των 58.603 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας «S & B ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ Α.Ε.» που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με διανομή δωρεάν μετοχών σε στελέχη της εταιρίας και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιριών. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίστηκε η 8η Ιουλίου 2009.

Επιπλέον το Δ.Σ. του Χ.Α. κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, αποφάσισε τη μεταφορά των μετοχών της εταιρίας "HELLAS ONLINE ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.", στην Κατηγορία Επιτήρησης κατ' εφαρμογή του Κανονισμού του Χ.Α. (ενότητα 3.1.2.5), λαμβάνοντας υπόψη ότι στην Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων στις 29.6.2009, δεν ελήφθη απόφαση για συγκεκριμένες και δεσμευτικές ενέργειες σχετικά με την υλοποίηση της ανακοινωθείσας Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου. Η ένταξη των μετοχών της εταιρίας στη συγκεκριμένη κατηγορία θα ισχύσει από τη συνεδρίαση της 3ης Ιουλίου 2009.

Τέλος, το Δ.Σ. του Χ.Α. κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ενημερώθηκε για:

• την αλλαγή επωνυμίας της εταιρίας «ΑΛΟΥΜΥΛ ΜΥΛΩΝΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» σε «ΑΛΟΥΜΥΛ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ», η οποία θα ισχύει από την 8η Ιουλίου 2009.

• την ισόποση αύξηση και μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας «ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ & ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ ΥΓΕΙΑ Α.Ε.» και την επιστροφή του ποσού ευρώ 0,12 ανά μετοχή με καταβολή μετρητών στους μετόχους της. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των υφισταμένων μετοχών με τελική ονομαστική αξία μετοχής ευρώ 0,41 και ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος επιστροφής κεφαλαίου ορίστηκε η 8η Ιουλίου 2009. Δικαιούχοι της επιστροφής κεφαλαίου είναι οι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. ως κάτοχοι των μετοχών κατά την 10η Ιουλίου 2009.

• τη σύνταξη πληροφοριακού σημειώματος της εταιρίας «ΖΗΝΩΝ Α.Ε. ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ», σχετικά με την εισφορά στοιχείων του Ενεργητικού του κλάδου της Ρομποτικής της στην κατά 100% θυγατρική της μη εισηγμένη ανώνυμη εταιρία «ΖΗΝΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», στην κατά 100% θυγατρική της δεύτερης «ΖΗΝΩΝ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και την εν συνεχεία πώληση του συνόλου των μετοχών της τελευταίας.

και ενέκρινε:

• την ανανέωση της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή επί των μετοχών της εισηγμένης εταιρίας «ΣΙΔΗΡΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΙΔΜΑ Α.Ε.» από την εταιρία – Μέλος του ΧΑ «ΒΕΤΑ Χ.Α.Ε.Π.Ε.Υ.».

• την διακοπή Διαπραγμάτευσης των Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης και των Δικαιωμάτων Προαίρεσης στον Δείκτη FTSE/ATHEX-MID 40 και των Δικαιωμάτων Προαίρεσης επί της Μετοχής της ΙΝΤΡΑΚΟΜ Α.Ε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v