Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποβαθμίζει 6 ελληνικές τράπεζες η G. Sachs

Σε μείωση τιμών-στόχων για 6 ελληνικές τράπεζες προχωρά η Goldman Sachs σε έκθεσή της (2/12) με τίτλο "Οι προηγούμενες αποδόσεις δεν εγγυώνται τις μελλοντικές". Τι προβλέπει για δάνεια, οικονομία. 

Υποβαθμίζει 6 ελληνικές τράπεζες η G. Sachs
Την αρνητική της στάση διατηρεί για τις ελληνικές τράπεζες η Goldman Sachs, ενώ προχωρά σε καθοδικές αναθεωρήσεις της τιμής-στόχου σε έκθεσή της με ημερομηνία 2 Δεκεμβρίου, η οποία τιτλοφορείται "Οι προηγούμενες αποδόσεις δεν εγγυώνται τις μελλοντικές".

Η τιμή-στόχος για την Εθνική Τράπεζα μειώνεται από τα 24,7 στα 22,8 ευρώ, για τη Eurobank στα 10 από 10,9 ευρώ, για την Alpha Bank στα 8,9 από 12,1 ευρώ, για τη Marfin στα 2,3 από 2,5 ευρώ, για την Tράπεζα Πειραιώς στα 8,1 από 9,2 ευρώ και για το Τ.Τ. στα 3,8 από 4,5 ευρώ.

Αμετάβλητη παραμένει η τιμή-στόχος για την Τράπεζα Κύπρου στα 4,7 ευρώ, ενώ ανοδικά αναθεωρείται η τιμή-στόχος για την Αγροτική Τράπεζα στο 1,3 από 1,1 ευρώ.

Για όλες τις μετοχές η σύσταση είναι "neutral", εκτός της Πειραιώς και της Αγροτικής για τις οποίες η σύσταση είναι "sell".

Ο οίκος αναφέρει πως τα πρόσφατα αποτελέσματα ήταν ισχυρά και οδηγήθηκαν από τις χαμηλότερες προβλέψεις καθώς και από την επιβράδυνση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Ωστόσο, επισημαίνει ο οίκος, οι προοπτικές των ελληνικών τραπεζών είναι απαιτητικές, καθώς ιστορικά η κερδοφορία τους στηριζόταν στην ενίσχυση των καθαρών εσόδων από τόκους και στην αύξηση των δανείων.

Τα προηγούμενα χρόνια η αγορά ήταν υποστηρικτική στην αύξηση των δανείων, καθώς η οικονομία επεκτεινόταν με ταχείς ρυθμούς. Εκτίμηση του οίκου είναι ότι αυτό αλλάζει, λόγω της πίεσης που υπάρχει επί των δημόσιων οικονομικών.

Σε άλλο σημείο της η έκθεση αναφέρεται ειδικά στους ρυθμούς ανάπτυξης των δανείων επισημαίνοντας ότι για λίγα χρόνια "αυτό θα πρέπει να ξεχαστεί" - το βασίζει στις εκτιμήσεις για επιδεινούμενες μακροοικονομικές εξελίξεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v