Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καπράλος:Ο GT-30 προσφέρει νέες δυνατότητες

"Περισσότερες επιλογές, νέες ευκαιρίες και δυνατότητες στους επενδυτές της ελληνικής και της τουρκικής αγοράς" είπε ο πρόεδρος του ΧΑ κ. Σπ. Καπράλος ότι θα προσφέρει ο κοινός χρηματιστηριακός δείκτης GT-30 Index.

Καπράλος:Ο GT-30 προσφέρει νέες δυνατότητες
"Περισσότερες επιλογές, νέες ευκαιρίες και δυνατότητες στους επενδυτές της ελληνικής και της τουρκικής αγοράς", είπε ο πρόεδρος του Χ.Α. κ. Σπ. Καπράλος ότι θα προσφέρει ο κοινός χρηματιστηριακός δείκτης GT-30 Index.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης για την επίσημη έναρξη του κοινού δείκτη Ελλάδας - Τουρκίας, παρέστησαν ακόμη ο πρόεδρος και CEO του Χρηματιστηρίου της Κωνσταντινούπολης κ. Huseyin Erkan, ο πρόεδρος της Ε.Κ. της Τουρκίας κ. V. Akgiray, ο πρώτος αντιπρόεδρος της ελληνικής Ε.Κ. κ. Γ. Χατζηνικολάου, το υψηλόβαθμο στέλεχος του διεθνούς οίκου υπολογισμού δεικτών Stoxx, κ. Rosa Anna Grimaldi, και ο επικεφαλής του Τουρκικού Αποθετηρίου κ. Emin Catana.

Εξάλλου, παρουσιάσεις πραγματοποίησαν ο κ. Αχιλλέας Κοντογούρης, επικεφαλής της Εθνικής Asset Management, και ο κ. C. Ozgur Guneri ομότιτλός του στη Finans Asset Management.

Ο κ. Σπ. Καπράλος ανέφερε ακόμη σχετικά με τη δημιουργία του GT-30 ότι "συμβαδίζει απόλυτα με τις προσπάθειες που κάνουμε για να αναπτύξουμε το δίκτυό μας και να αυξήσουμε τον αριθμό των προϊόντων που προσφέρουμε στους πελάτες του Χ.Α.

Τόσο εγώ όσο και ο Huseyin είμαστε έτοιμοι να πάμε αυτήν τη συνεργασία ακόμη πιο μακριά, εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον από την επενδυτική κοινότητα".

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος και Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου της Κωνσταντινούπολης κ. Huseyin Erkan επισήμανε: "Τα χρηματιστήρια της Αθήνας και της Κωνσταντινούπολης έχουν μια μακρά ιστορία στενής συνεργασίας. Και σήμερα δρέπουμε τους καρπούς αυτής της μακρόχρονης συνεργασίας με τη δημιουργία του κοινού δείκτη GT-30. O δείκτης σίγουρα θα αυξήσει την προβολή των αγορών μας".

--- Σχετικά με τον δείκτη GT-30

Ο υπολογισμός του κοινού δείκτη μεταξύ των Χρηματιστηρίων της Αθήνας και της Κωνσταντινούπολης (GT-30), με τη συνεργασία του παγκοσμίως αναγνωρισμένου οίκου υπολογισμού δεικτών STOXX Ltd., ξεκίνησε στις 28 Σεπτεμβρίου 2009.

Ο δείκτης περιλαμβάνει στη σύνθεσή του 30 μετοχές, τις 15 μεγαλύτερες από κάθε αγορά με βάση την κεφαλαιοποίηση τους και αποτελεί την πρώτη ουσιαστική συνεργασία μεταξύ των δύο χρηματιστηρίων.

* H ομιλία του κ. Σπ. Καπράλου δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v