Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γεωργάνας (ΕΧΑΕ): Από το β΄ εξάμηνο η ανάκαμψη

Δυσκολότερο σε σχέση με το 2010 θα είναι από πλευράς μακροοικονομικών συνθηκών το α΄ εξάμηνο του 2011 για την ελληνική οικονομία, προέβλεψε πριν από λίγο ο πρόεδρος της ΕΧΑΕ, κ. Ιάκωβος Γεωργάνας.

Γεωργάνας (ΕΧΑΕ): Από το β΄ εξάμηνο η ανάκαμψη
Δυσκολότερο σε σχέση με το 2010 θα είναι από πλευράς μακροοικονομικών συνθηκών το α΄ εξάμηνο του 2011 για την ελληνική οικονομία, προέβλεψε πριν από λίγο ο πρόεδρος της ΕΧΑΕ, κ. Ιάκωβος Γεωργάνας, συμφωνώντας με την εκτίμηση της κυβέρνησης ότι η ανάκαμψη θα ξεκινήσει από το β΄ εξάμηνο.

Στην εκδήλωση που προηγήθηκε της πρώτης συνεδρίασης του νέου έτους, ο κ. Γεωργάνας παραδέχτηκε ότι το 2010 άφησε "πικρή γεύση" εξαιτίας των καθυστερήσεων στην εφαρμογή του προγράμματος σταθεροποίησης και της επιφυλακτικότητας που διατήρησαν οι αγορές καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, παρά τα σημαντικά επιτεύγματα ως προς τους στόχους του μνημονίου. 

Εκτίμησε δε ότι στο β΄ εξάμηνο της φετινής χρονιάς, λόγω της αύξησης των εξαγωγών, της καλύτερης πορείας της ναυτιλίας και του τουρισμού και επενδύσεων ύψους 5 δισ. χάρη στο ΕΣΠΑ, θα ξεκινήσει η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. 

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ και πρόεδρος του Χ.Α., κ. Σωκράτης Λαζαρίδης, οριοθέτησε τις εξής τρεις προτεραιότητες για τη νέα χρονιά: 

1. Την προσέλκυση του υψηλού υπάρχοντος επενδυτικού ενδιαφέροντος για τοποθετήσεις σε ελληνικές μετοχές, το οποίο διαπίστωσε κατά τις επαφές του στο εξωτερικό τον προηγούμενο μήνα. 

Όπως έχει γράψει ήδη η στήλη Χαμαιλέων, υπάρχουν κεφάλαια ύψους περίπου 2,5 δισ. από funds παθητικής διαχείρισης τα οποία ακολουθούν το ΔΝΤ και επενδύουν σε χώρες όπως η Ελλάδα. 

2. Να συνεχίσει το Χ.Α. να αποτελεί μοχλό άντλησης κεφαλαίων, σημειώνοντας ότι και το 2010 οι εισηγμένες άντλησαν κεφάλαια περίπου 6 δισ. ευρώ. 

3. Να αξιοποιηθεί το δίκτυο X-NET από τα μέλη του ώστε να καταστεί σταδιακά το καλύτερο πανευρωπαϊκά δίκτυο πληροφόρησης και διαβίβασης εντολών. 


     

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v