Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Δημιουργία νέας ενιαίας αγοράς εισηγμένων

Τη δημιουργία μιας νέας ενιαίας αγοράς εισηγμένων στο Χ.Α. περιλαμβάνει το κείμενο διαβούλευσης που δόθηκε σήμερα για διαβούλευση και αφορά στην τροποποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας του Χρηματιστηρίου.

ΧΑ: Δημιουργία νέας ενιαίας αγοράς εισηγμένων
*** Tο πλήρες κείμενο της διαβούλευσης σχετικά με την τροποποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας του Χ.Α. δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

Τη δημιουργία μιας νέας ενιαίας αγοράς εταιριών εισηγμένων στο Χ.Α. -εξαιρουμένων των κατηγοριών Ειδικών Χαρακτηριστικών και Επιτηρήσης, που παραμένουν ως έχουν-, την αλλαγή προϋποθέσεων για εταιρίες που βρίσκονται σε αναστολή για διάστημα μεγαλύτερο των 6 μηνών και τη διαγραφή αλλά και την ανασύνθεση χρηματιστηριακών δεικτών περιλαμβάνει το κείμενο διαβούλευσης που δόθηκε σήμερα από τη διοίκηση του Χ.Α. και αφορά στην τροποποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας του Χρηματιστηρίου.

Η κατάργηση των κατηγοριών Μεγάλης και Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης και η δημιουργία μιας ενιαίας κατηγορίας -για την οποία θα ισχύουν οι προϋποθέσεις που σήμερα αφορούν στη Μεσαία Κεφαλαιοποίηση- είναι μία από τις αλλαγές που σχεδιάζει η διοίκηση του Χ.Α.

Διασπορά άνω του 25% θα είναι το κύριο κριτήριο παραμονής στη νέα κατηγορία, ωστόσο για εταιρίες με διασπορά άνω του 15% και μικρότερη του 25% η διατήρηση του spread σε χαμηλά επίπεδα και η ύπαρξη αναλυτών θα αποτελέσουν κριτήρια παραμονής τους στη νέα κατηγορία και θα εξασφαλίσουν τη μη μεταφορά τους στην κατηγορία Ειδικών Χαρακτηριστικών.

Οι χρηματιστηριακοί δείκτες αλλάζουν και κάποιοι -όπως ο Liquid Market και ο ftse/Athex Ιnternational- καταργούνται, ενώ σημαντικές αλλαγές έρχονται και στις προϋποθέσεις διαγραφής μιας εταιρίας από το Χ.Α. εάν αυτή συμπληρώσει εξάμηνη παραμονή σε καθεστώς αναστολής.

Οι εταιρίες των οποίων η τιμή μετοχής πέφτει κάτω από το 0,30 ευρώ δεν θα μεταφέρονται πλέον στην κατηγορία Ειδικών Χαρακτηριστικών, ενώ αλλαγές προτείνονται και για τις υποχρεώσεις των Ειδικών Διαπραγματευτών.

Στο τέλος του μήνα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση εκπροσώπων της κεφαλαιαγοράς για συζήτηση επί του σχετικού κειμένου, οι οριστικές αλλαγές θα αποφασιστούν εντός της πρώτης εβδομάδος του Μαΐου.

Το Εuro2day παρουσιάζει το πλήρες κείμενο διαβούλευσης σχετικά με την τροποποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας του Χ.Α., το οποίο περιλαμβάνει λεπτομερώς όλες τις σχεδιαζόμενες αλλαγές.

*** Tο πλήρες κείμενο της διαβούλευσης σχετικά με την τροποποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας του Χ.Α. δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v