6ο RoadShow: Focus στις αποκρατικοποιήσεις

Οι αποκρατικοποιήσεις αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των 160 fund managers από 115 funds που έχουν προς το παρόν δηλώσει συμμετοχή στο 6ο RoadShow της ΕΧΑΕ, στις 8 - 9 Σεπτεμβρίου στο Λονδίνο.

6ο RoadShow: Focus στις αποκρατικοποιήσεις
Οι αποκρατικοποιήσεις αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των 160 fund managers από 115 funds που έχουν προς το παρόν δηλώσει συμμετοχή στο 6ο RoadShow της ΕΧΑΕ, το οποίο θα διενεργηθεί στις 8 - 9 Σεπτεμβρίου στο Λονδίνο.

Κεντρικός ομιλητής, άλλωστε, στο φετινό πρόγραμμα παρουσιάσεων θα είναι ο ειδικός γραμματέας αποκρατικοποιήσεων του υπουργείου Οικονομικών, κ. Γιώργος Χριστοδουλάκης, ο οποίος θα αναπτύξει τον σχεδιασμό για την αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων -  μετοχοποιήσεων και τιτλοποιήσεων.

Σύμφωνα με την ΕΧΑΕ, το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών για τις αποκρατικοποιήσεις στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα υψηλό, και αυτό αναδεικνύεται σε ισχυρό πλεονέκτημα για το φετινό πρόγραμμα παρουσιάσεων.

"Βρισκόμαστε στο μικροσκόπιο αναλυτών και διαχειριστών, που γενικά έχουν πολύ μεγάλη γκάμα επενδυτικών επιλογών. Αλλά υπό αυτές τις συνθήκες δείχνουν πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα", δήλωσε πρόσφατα στον ραδιοφωνικό σταθμό "9,84" ο πρόεδρος του Χ.Α. κ. Σ. Λαζαρίδης, σημειώνοντας ότι η κεντρική ιδέα του φετινού RoadShow είναι να ενημερωθούν οι επενδυτές για τις ευκαιρίες που υπάρχουν στην Ελλάδα.

Συμμετέχουν 29 εισηγμένες, στα 500 έφτασαν τα ραντεβού

Στη φετινή παρουσίαση συμμετέχουν 29 εισηγμένες στο Χ.Α. επιχειρήσεις, εκπροσωπούμενες στις περισσότερες περιπτώσεις από τους διευθύνοντες συμβούλους τους ή τους οικονομικούς διευθυντές ομίλων και έχουν κλειστεί ήδη 500 ραντεβού με fund managers.

Τα ραντεβού είναι αντίστοιχα των προηγούμενων ετών και έχουν ήδη υπερκαλύψει τον προβλεπόμενο χρόνο, στις περιπτώσεις εισηγμένων που εμφανίζουν μεγάλο ενδιαφέρον (ΟΠΑΠ, Εθνική, Alpha, Eurobank, Folli Follie κ.ά.).

Τις περισσότερες, και μάλιστα με απόσταση, παρουσιάσεις έχει προς το παρόν κλείσει ο ΟΠΑΠ, λόγω του υψηλού ενδιαφέροντος που υπάρχει για την άδεια βιντεολόττο, την επέκταση του μονοπωλίου και τη, σε δεύτερο χρόνο, διάθεση του 34% του μετοχικού του κεφαλαίου από το Δημόσιο.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση προσδοκά να εισπράξει από τον ΟΠΑΠ περίπου 1 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του μήνα για την επέκταση του μονοπωλίου και την παροχή άδειας εκμετάλλευσης των βιντεολόττο, προκειμένου να πιάσει τον στόχο για έσοδα 1,7 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις ως τις 30/9.

Η δεύτερη εταιρία με τα περισσότερα μέχρι στιγμής κλεισμένα ραντεβού είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η Folli Follie και ακολουθούν οι τράπεζες (Εθνική, Alpha, Eurobank, Κύπρου) καθώς και εταιρίες μεγάλης κεφαλαιοποίησης όπως οι Coca Cola 3Ε, Τιτάν, Frigoglass.

Σημειώνεται ότι στις παρουσιάσεις δεν θα λάβουν τελικώς μέρος το Τ.Τ. και η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ. Οι 29 εταιρίες που θα παρουσιαστούν είναι οι εξής: Alpha Bank, Τράπεζα Κύπρου, Εθνική Τράπεζα, EFG Eurobank, Πειραιώς, MPB, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Coca Cola 3E, Τιτάν, ΕΛΠΕ, Motor Oil, ΕΧΑΕ, Intralot, Μυτιληναίος - Μέτκα, Βιοχάλκο, Ελλάκτωρ, Folli Follie, Φουρλής, Frigoglass, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, Τέρνα Ενεργειακή, Σαράντης, Σιδενόρ, Eurobank Properties, ΕΥΔΑΠ και ΟΛΠ.

Χρ. Κ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v