Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κεφαλαιαγορά: Δύο εγκρίσεις για εισαγωγή στο ΧΑ

Τα ενημερωτικά δελτία για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με δημόσια εγγραφή των εταιριών ”ΣΙΔΗΡΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΕ” και Megabit με σκοπό την εισαγωγή των μετοχών τους στο ΧΑ, εξέτασε στη σημερινή του συνεδρίαση η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, παρέχοντας ταυτόχρονα την σχετική άδεια.

Κεφαλαιαγορά: Δύο εγκρίσεις για εισαγωγή στο ΧΑ
Το ενημερωτικό δελτίο για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με δημόσια εγγραφή της εταιρίας ”ΣΙΔΗΡΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΕ” με σκοπό την εισαγωγή των μετοχών της στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου εξέτασε στη σημερινή του συνεδρίαση η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, παρέχοντας ταυτόχρονα την σχετική άδεια.

Επίσης εξέτασε (και παρείχε τη σχετική άδεια) το ενημερωτικό δελτίο και παρείχε την άδεια για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με δημόσια εγγραφή της εταιρίας ”ΜEGABIT AE ” με σκοπό την εισαγωγή των μετοχών της στην παράλληλη αγορά του Χρηματιστηρίου.

Παράλληλα, αποφάσισε την επέκταση της άδειας λειτουργίας της εταιρίας ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΑΚΗΣ ΑΧΕ, ώστε να παρέχει και τις υπηρεσίες διαχείρισης χαρτοφυλακίου και την επέκταση της άδειας λειτουργίας της εταιρίας ΑΧΟΝ ΑΧΕ, ώστε να παρέχει και τις υπηρεσίες αναδοχής.

Επίσης επέβαλε τις εξής ποινές:

* ανάκληση της άδειας, μετά από αίτηση της, της εταιρίας ΜΑΡΑΘΩΝ AΕΠΕΥ και την τροποποίηση του καταστατικού της για αλλαγή του σκοπού της.

* επιβολή προστίμου 70.000 ευρώ στην ΣΤΑΝΤΑΡΝΤ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙΣ ΑΧΕΠΕΥ για παραβάσεις του κώδικα δεοντολογίας και της χρηματιστηριακής νομοθεσίας.

* επιβολή προστίμου 30.000 ευρώ στην ΑRTION ΑΧΕΠΕΥ για παραβάσεις του κανονισμού αναδοχών.

* επιβολή προστίμου συνολικού ύψους 40.000 ευρώ στην εταιρία ”ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ, ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΏΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ” επειδή δεν ενεφάνισε στις οικονομικές καταστάσεις των χρήσεων από το 1998 έως και σήμερα επίδικες διαφορές και επίσης διότι δεν ενημέρωσε άμεσα, ως όφειλε, το επενδυτικό κοινό για τα ανωτέρω σημαντικά για την εταιρία γεγονότα.

* επιβολή προστίμου 10.000 ευρώ στην εταιρία ΓΕΝΕΡ ΑΕ λόγω καθυστερημένης δημοσίευσης των οικονομικών καταστάσεων της εταιρίας για την περίοδο που έκλεισε στις 31.12.2003.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v