Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο χρηματιστήριο της Ν.Υ. το πρώτο ETF

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 06 Φεβρουαρίου 2012 στο Χρηματιστήριο Αθηνών, εκδήλωση με την ευκαιρία της εισαγωγής του GREK του πρώτου ETF που εισήχθη σε αγορά του εξωτερικού.

Στο χρηματιστήριο της Ν.Υ. το πρώτο ETF
Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 06 Φεβρουαρίου 2012 στο Χρηματιστήριο Αθηνών, εκδήλωση με την ευκαιρία της εισαγωγής του GREK του πρώτου ETF που εισήχθη σε αγορά του εξωτερικού (στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης) και παρακολουθεί μετοχές του Ελληνικού Χρηματιστηρίου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Global X Funds, της εκδότριας εταιρίας του GREK κ. Bruno del Ama, κήρυξε την έναρξη της διαπραγμάτευσης, χτυπώντας το παραδοσιακό «καμπανάκι».

Η διαπραγμάτευση του GREK στο NYSE ξεκίνησε στις 8 Δεκεμβρίου 2011. Το GREK είναι συνδεδεμένο με τον δείκτη FTSE/ATHEX 20 Capped Index, έναν δείκτη που αποτελείται από τις 20 μεγαλύτερες σε κεφαλαιοποίηση εταιρίες που διαπραγματεύονται στο ελληνικό χρηματιστήριο. Η κατάταξη των εταιριών γίνεται κατά απόλυτη κεφαλαιοποίηση και προσφέρει στους επενδυτές έναν κατανοητό και διαφανή τρόπο μέτρησης των επιδόσεων των εταιριών αυτών.

Στη εκδήλωση παρέστησαν οι κ.κ. Ξενοφών Αυλωνίτης, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Παναγιώτης Δράκος, Πρόεδρος της Διοικούσας και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΝΕΙΣΕΤ, Κίμων Βολίκας, Πρόεδρος της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών Νικόλαος Τεσσαρομάτης, Δ/νων Σύμβουλος της Εταιρίας Διαχείρισης Επενδυτικών Κεφαλαίων Ταμείων Ασφάλισης καθώς και εκπρόσωποι άλλων φορέων της ελληνικής Κεφαλαιαγοράς.

Ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κύριος Σωκράτης Λαζαρίδης, σε σύντομο χαιρετισμό κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης είπε μεταξύ άλλων: "Η εισαγωγή του GREK στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης διευρύνει τις δυνατότητες πρόσβασης των επενδυτών στη χώρα μας κάτι που είναι ανυπολόγιστης αξίας σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία.
 
Για μας είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ισχυροποιούμε συνεχώς έμμεσα ή άμεσα το δίκτυο πρόσβασης στην Ελληνική Κεφαλαιαγορά για τους επενδυτές του εξωτερικού, γιατί έχουμε την πεποίθηση ότι η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας μπορεί να επιταχυνθεί σημαντικά με την εισροή κεφαλαίων μέσω της Χρηματιστηριακής μας Αγοράς".

Ο κύριος Bruno del Ama, Διευθύνων Σύμβουλος Global X δήλωσε με αφορμή τη σημερινή εκδήλωση : "Η Ελλάδα είναι μια χώρα που βρίσκεται στο επίκεντρο των διεθνών ΜΜΕ αυτήν την περίοδο. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε σαν στόχο να διευκολύνουμε την πρόσβαση των επενδυτών, προσφέροντας ένα προϊόν εκεί που υπάρχουν επενδυτικές ευκαιρίες."

Υπενθυμίζεται ότι η Global X, έχει έδρα τη Νέα Υόρκη και εξειδικεύεται στην έκδοση και παροχή ETFs διευκολύνοντας έτσι την πρόσβαση σε νέα προϊόντα και ευκαιρίες στην παγκόσμια αγορά στο επενδυτικό κοινό. Διαχειρίζεται κεφάλαια περίπου 1.4 δις δολάρια και έχει πάνω από 100.000 επενδυτές από περισσότερες από 100 χώρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v