Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγνατία:Aλλαγές σε τιμές-στόχους, συστάσεις (upd2)

Πέντε αλλαγές σε τιμές-στόχους και οκτώ μεταβολές σε συστάσεις για μετοχές εισηγμένες στη Σοφοκλέους δημοσιοποίησε η Εγνατία Finance με δυο διαφορετικά της report. Η νέα τιμή-στόχος για το Γενικό Δείκτη ορίζεται στις 3.071 μονάδες, ήτοι κατά 4,6% υψηλότερα από την προηγούμενη τιμή.

Εγνατία:Aλλαγές σε τιμές-στόχους, συστάσεις (upd2)
Πέντε αλλαγές σε τιμές-στόχους και οκτώ σε συστάσεις δημοσιοποίησε σήμερα η Εγνατία Finance με δυο διαφορετικά της report και συγκεκριμένα με το Εβδομαδιαίο της report αφενός και αφετέρου με το Market Outlook του Φεβρουαρίου.

Ειδικότερα, στο Market Outlook του Φεβρουαρίου η χρηματιστηριακή έθεσε υψηλότερα τον πήχη για τις μετοχές των Τιτάν, Intracom, Intralot, Frigoglass και Γρ. Σαράντη, αναβαθμίζοντας τις τιμές-στόχους.

Παράλληλα, η Χρηματιστηριακή αναθεωρεί κατά 4,6% υψηλότερα την τιμή στόχο του 2005 για το Γενικό Δείκτη, την οποία προσδιορίζει στις 3.071 μονάδες έναντι 2.938 μονάδες.

Συγκεκριμένα, για τη μετοχή της Τιτάν η Εγνατία Finance αναθεώρησε ανοδικά την τιμή – στόχο κατά 6% και συγκεκριμένα στα 23,6 ευρώ ανά μετοχή, διατηρώντας τη σύσταση ”Hold”. Συμπληρώνει δε, πως αναλόγως των αποτελεσμάτων του τετάρτου τριμήνου της τσιμεντοβιομηχανίας ενδέχεται να αναθεωρήσει περαιτέρω ανοδικά την τιμή-στόχο.

Παράλληλα, αναθεώρησε ανοδικά την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Intracom στα 4,70 ευρώ (από τα 3,80 ευρώ πριν) λόγω των ωφελειών που αναμένεται να προκύψουν για την εταιρία από το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, διατηρώντας τη σύσταση ”Hold”, αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα και τη μετοχή της Intralot στα 21,30 ευρώ από τα 18,60 ευρώ πριν, συνιστώντας ”Hold”.

Επίσης, η Εγνατία Finance αύξησε κατά 4% την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Frigoglass στα 4,80 ευρώ, διατηρώντας τη σύσταση ”Buy”, ενώ επισημαίνει πως καταλυτικό ρόλο για τη μετοχή αναμένεται να αποτελέσουν το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του ομίλου, αλλά και η επέκταση του τομέα ψύξης σε νέες γεωγραφικές περιοχές.

Υψηλότερα, έθεσε η χρηματιστηριακή και την τιμή – στόχο για τη μετοχή της Γρ. Σαράντης και συγκεκριμένα στα 5,6 ευρώ, καθώς όπως εξηγεί έχει ήδη καταγράψει κέρδη της τάξεως του 10% από τις αρχές του χρόνου, ενώ διατήρησε τη σύσταση ”Hold”.

Σημειώνεται πως στη συνεδρίαση της Παρασκευής 4 Φεβρουαρίου 2005, η μετοχή της Τιτάν έκλεισε στα 25,02 ευρώ, της Intracom στα 4,30 ευρώ, της Intralot στα 22,66 ευρώ, της Frigoglass στα 3,58 ευρώ και της Γρ. Σαράντης στα 5,62 ευρώ.

Εξάλλου, η Εγνατία Finance προχώρησε σε αλλαγή των συστάσεων για οκτώ μετοχές στο εβδομαδιαίο της report, ενώ όπως ενημερώνει η χρηματιστηριακή θα ακολουθήσει και αλλαγή της τιμής-στόχου για δυο τραπεζικές μετοχές.

Αναλυτικότερα, η Εγνατία Finance προχώρησε σε αναβάθμιση τη σύστασης για τις μετοχές των Εθνικής Τράπεζας και Eurobank σε ”Accumulate” από ”Hold”, ενώ όπως σημειώνει θα ακολουθήσει και αλλαγή στις τιμές-στόχους των μετοχών των δυο τραπεζών.

Επίσης, αναβάθμισε τη σύσταση για τη μετοχή της Hyatt από ”Hold” σε ”Accumulate” και της Τηλέτυπος σε ”Hold” από ”Reduce” λόγω των αποδόσεων των τιμών των μετοχών, καθώς πλησιάζουν σταδιακά την τιμή-στόχο που έχει θέσει η χρηματιστηριακή.

Από την άλλη, η χρηματιστηριακή υποβάθμισε τη σύσταση για τις μετοχές των ΚΑΕ και Τεχνικής Ολυμπιακής από ”Buy” σε ”Accumulate”.

Επίσης, η προς τα κάτω αναθεώρηση των προβλέψεων για την Imako είχε ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή της εταιρίας σε ”Accumulate” από ”Buy”, ενώ παράλληλα η Εγνατία υποβάθμισε τη σύσταση για τη μετοχή της Νίκας, σε ”Hold” από ”Accumulate”.

Οι τιμές-στόχοι που έχει θέσει η Εγνατία Finance για τους προαναφερθέντες τίτλους είναι οι εξής: Εθνική Τράπεζα 28,80 ευρώ, Eurobank 28,10 ευρώ, ΚΑΕ 16 ευρώ, Hyatt 10,50 ευρώ, Νίκας 5,60 ευρώ, Τεχνική Ολυμπιακή 5,10 ευρώ, Τηλέτυπος 3,90 ευρώ και Imako 1,10 ευρώ.

Σημειώνεται πως την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου η τιμή της μετοχής της Εθνικής Τράπεζας έκλεισε στα 25,60 ευρώ και της Eurobank στα 25,38 ευρώ.

Την ίδια στιγμή η μετοχή των ΚΑΕ έκλεισε στα 14,62 ευρώ, της Τεχνικής Ολυμπιακής στα 4,98 ευρώ και της Hyatt στα 9,84 ευρώ.

Επίσης, κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας η μετοχή της Imako διαμορφώθηκε στα 0,79 ευρώ, της Νίκας στα 5,42 ευρώ και της Τηλέτυπος στα 4,08 ευρώ.

Επιμέλεια: Μαρίση Μπαλιούση

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v