ΧΑ: Εισαγωγή ΕΒΙΚ- νέων μετοχών 5 εισηγμένων

Την εισαγωγή των μετοχών της εταιρίας ”ΕΒΙΚ Ανώνυμη Εταιρία Παραγωγής, Τυποποίησης και Εμπορίας Βιολογικών Προϊόντων” στη Νέα Χρηματιστηριακή Αγορά (ΝΕΧΑ) αποφάσισε στη σημερινή του συνεδρίαση το ΔΣ του Χρηματιστηρίου.

ΧΑ: Εισαγωγή ΕΒΙΚ-  νέων μετοχών 5 εισηγμένων
Την εισαγωγή των μετοχών της εταιρίας ”ΕΒΙΚ Ανώνυμη Εταιρία Παραγωγής, Τυποποίησης και Εμπορίας Βιολογικών Προϊόντων” στη Νέα Χρηματιστηριακή Αγορά (ΝΕΧΑ) αποφάσισε στη σημερινή του συνεδρίαση το ΔΣ του Χρηματιστηρίου.

Ο συνολικός αριθμός μετοχών προς εισαγωγή είναι 4.030.000 (ΚΟ), εκ των οποίων το 1.010.000 διατέθηκαν στην πρόσφατη Δημόσια Εγγραφή 20/04/05-22/04/05 σε τιμή διάθεσης 3,30 ευρώ.

Επίσης, αποφάσισε:

* την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση 48.533.935 νέων δωρεάν κοινών ονομαστικών μετοχών της ”ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.”, οι οποίες προέκυψαν από τη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της Τράπεζας από ευρώ 5,35 σε ευρώ 5,00 και από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών.

Δικαιούχοι των νέων δωρεάν κοινών ονομαστικών μετοχών θα είναι οι εγγεγραμμένοι στο μετοχολόγιο της εταιρίας κατά τη λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α. της 16η Μαΐου. Η διαπραγμάτευση των νέων δωρεάν μετοχών θα ξεκινήσει την 23η Μαΐου.

* την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 39.614.400 νέων κοινών ανωνύμων μετοχών της εταιρίας ”ΕΘΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ Α.Ε.”, που προέκυψαν από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών.

* την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των νέων 40.598.268 κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”ΔΕΛΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.” που προέκυψαν από μετατροπή 29.096.509 κοινών ανωνύμων και 11.501.759 προνομιούχων ανωνύμων μετοχών.

Η διαπραγμάτευση των 29.096.509 κοινών ανωνύμων και των 11.501.759 προνομιούχων ανωνύμων μετοχών παύει την 18η Μαΐου προκειμένου να μετατραπούν σε ισάριθμες κοινές ονομαστικές μετοχές. Η επαναδιαπραγμάτευση των 40.598.268 κοινών ονομαστικών μετοχών θα γίνει την 25η Μαΐου.

* την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των νέων 596.394 κοινών ονομαστικών με δικαίωμα ψήφου μετοχών της εταιρίας ”ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Α.Ε.” που προέκυψαν από μετατροπή ισαρίθμων προνομιούχων ονομαστικών μετοχών χωρίς δικαίωμα ψήφου.

Η διαπραγμάτευση των 596.394 προνομιούχων ονομαστικών μετοχών παύει την 18η Μαΐου, προκειμένου να μετατραπούν σε ισάριθμες κοινές ονομαστικές μετοχές και επαναδιαπραγμάτευση τους θα γίνει την 24η Μαΐου.

Επίσης το Δ.Σ. του Χ.Α. κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ενημερώθηκε:

• Για τη συνέχιση της Ειδικής Διαπραγμάτευσης επί των μετοχών της εισηγμένης εταιρίας ”UNIBRAIN AE” από την ”ΩΜΕΓΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.”

• Για την παύση της Ειδικής Διαπραγμάτευσης επί των μετοχών της εταιρίας ”ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.” από την εταιρία EUROXX ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕΠΕΥ, η οποία θα ισχύσει από τη συνεδρίαση της 10/8/2005.

• Για την αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας ”ΑΤΛΑΝΤΙΚ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ Α.Ε.Ε.” από 0,90 σε 0,92 ευρώ.

• Για την μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας ”Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε.” από 1,06 σε 0,50 ευρώ (δικαιούχοι θα είναι οι μέτοχοι της 17/05/05).

• Για το πληροφοριακό σημείωμα της εταιρίας ”ΕΛΛΗΝΙΚΑΙ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΙ Α.Β.Ε.Ε.”, σχετικά με την συγχώνευση με απορρόφηση των κατά 100% θυγατρικών της εταιριών ”ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΘΩΜΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ Α.Ε.”, ”ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΚΑΒΟ ΝΤΟΡΟ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ”, ”ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΛΑΡΥΜΝΑΣ Α.Ε.”, ”ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.ΒΑΚΡΙΝΟΣ Α.Ε.”, ”ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Δ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ Α.Ε.”, ”ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΒΟΥΡΛΙΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Τέλος αποδέχθηκε την παραίτηση της ”ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ” από την ιδιότητα του Ειδικού Διαπραγματευτή στα Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης (ΣΜΕ) στην ισοτιμία ΕΥΡΩ-ΔΟΛΑΡΙΟΥ.

---- Υπενθύμιση για μερίσματα

Εξάλλου, σε συνέχεια των επιστολών που εστάλησαν από το Χρηματιστήριο Αθηνών προς όλες τις εισηγμένες εταιρίες, στις 4 Μαΐου και στις 11 Μαΐου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών υπενθυμίζει στις εταιρίες, εν όψει και των τακτικών γενικών τους συνελεύσεων που θα πραγματοποιηθούν το αμέσως προσεχές διάστημα, ότι οφείλουν (βάσει του τροποποιημένου άρθρου 279 του Κανονισμού του Χ.Α. που αφορά στην απόφαση περί καταβολής μερίσματος), να ανακοινώνουν στους μετόχους κατά τη συζήτηση του θέματος την προγραμματιζόμενη ημερομηνία αποκοπής και το χρονικό διάστημα πληρωμής του μερίσματος.

Τα στοιχεία αυτά θα πρέπει να ανακοινώνονται στους μετόχους κατά τη Γενική Συνέλευση. Η ενημέρωση αυτή θα πρέπει να αποτελεί και περιεχόμενο του δελτίου τύπου που θα αποστέλλεται στο ΧΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v