Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θέμα δημοψηφίσματος για τα Σκόπια ανοίγει ο Π. Καμμένος

Σε άρθρο του επισημαίνει ότι «Συμπερίληψη του όρου “Μακεδονία” στο όνομα της πΓΔΜ θα σημάνει τη συρρίκνωση του Ελληνικού πολιτισμού, της ιστορίας, της φιλοσοφίας, των τεχνών κ.λπ. για τους αιώνες που ακολουθούν».

Θέμα δημοψηφίσματος για τα Σκόπια ανοίγει ο Π. Καμμένος

Με τη φράση «Ο Ελληνικός Λαός θα πρέπει να αποφασίσει για την πρωτοφανή στην ιστορία της ανθρωπότητας εκχώρηση της ιστορίας και του πολιτισμού του σε άλλον λαό», ο Πάνος Καμμένος, σε άρθρο του, που δημοσιεύεται στην «Κυριακάτικη Δημοκρατία», πυροδότησε ερμηνείες ότι εμμέσως πλην σαφώς τοποθετείται υπέρ ενός δημοψηφίσματος για το ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί ο όρος «Μακεδονία» σε σύνθετη ονομασία των Σκοπίων.

Mεταξύ άλλων, ο υπουργός Άμυνας αναφέρει στο επίμαχο κείμενό του: «Συμπερίληψη του όρου “Μακεδονία” στο όνομα της πΓΔΜ θα σημάνει τη συρρίκνωση του Ελληνικού πολιτισμού, της ιστορίας, της φιλοσοφίας, των τεχνών κ.λπ. για τους αιώνες που ακολουθούν. Μια τέτοια απόφαση εκφεύγει των εξουσιών οιουδήποτε πολιτικού, οιασδήποτε βαθμίδος. Ο Ελληνικός Λαός θα πρέπει να αποφασίσει για την πρωτοφανή στην ιστορία της ανθρωπότητας εκχώρηση της ιστορίας και του πολιτισμού του σε άλλον λαό».

Οι ΑΝΕΛ, με άτυπη ενημέρωσή τους, έσπευσαν να υποβαθμίσουν τις ερμηνείες περί δημοψηφίσματος. Πηγές από το κόμμα ανέφεραν στον Realfm: «Οι "Ανεξάρτητοι Ελληνες" έχουμε εκφράσει τις θέσεις μας, έχουμε εκφράσει την εμπιστοσύνη μας στον υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Κοτζιά και δεν προκαταλαμβάνουμε οτιδήποτε πριν τελειώσει η διαπραγμάτευση».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v