Επικύρωση της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα ζήτησε ο Κ. Φρουζής

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis εμφανίστηκε αυτοπροσώπως στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών και ζήτησε την επικύρωση καθώς δεν θέλει να υπάρχει καμία υπόνοια ότι θα φύγει από τη χώρα. Τι αναφέρει στο υπόμνημα που παρέδωσε στις αρχές.

Επικύρωση της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα ζήτησε ο Κ. Φρουζής

Την επικύρωση της εισαγγελικής διάταξης με την οποία του απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα μετά την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε για δωροδοκία ζήτησε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis Κωνσταντίνος Φρουζής.

Ο κ. Φρουζής εμφανίστηκε αυτοπροσώπως στο Συμβούλιο και ζήτησε την επικύρωση καθώς δεν θέλει να υπάρχει καμία υπόνοια ότι θα φύγει από τη χώρα. Αντιθέτως δήλωσε ότι ανά πάσα στιγμή είναι στη διάθεση των δικαστικών αρχών.

Οπως αναφέρει και στο υπόμνημα που παρέδωσε στις δικαστικές αρχές, αρνείται κατηγορηματικά την κατηγορία για δωροδοκία από κοινού και κατ' εξακολούθηση, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να αντικρούσει ένα προς ένα τα στοιχεία που τη συνθέτουν, καθώς δεν έχει λάβει γνώση της δικογραφίας.

Τονίζει ωστόσο ότι ουδέποτε διανοήθηκε να «διαφύγει» στο εξωτερικό. «Η διαφυγή μου στο εξωτερικό όχι μόνο θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως τεκμήριο ενοχής αλλά συγχρόνως θα μου στερούσε και τη δυνατότητα να υπερασπισθώ τον εαυτό μου και να συνδράμω στο έργο ανεύρεσης της αλήθειας».

Ο κ. Φρουζής σημειώνει ότι «προκειμένου να διαλυθεί η οποιαδήποτε υπόνοια περί προθέσεως διαφυγής στο εξωτερικό αλλά και προς απόδειξη ότι είμαι στη διάθεση της δικαιοσύνης ανά πάσα στιγμή προκειμένου να συνδράμω, έστω και υπό την ιδιότητα του κατηγορούμενου, στο έργο της, δηλώνω ότι συναινώ και αποδέχομαι αυτή την πράξη δικονομικού καταναγκασμού (σ.σ. την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα) και ζητώ παρά τη διαφωνία μου ως προς το σκεπτικό της, την επικύρωση του διατακτικού της».

 

    

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v