Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρωσική νότα στην Ελλάδα για πιθανή μη έκδοση βίζας σε κληρικούς

Η Μόσχα απέστειλε διπλωματική νότα στην ελληνική πρεσβεία ζητώντας να μάθει αν ισχύουν δημοσιεύματα τα οποία υποστηρίζουν ότι οι ελληνικές διπλωματικές αρχές αρνήθηκαν την παροχή βίζας σε Ρώσους ιερείς.

Ρωσική νότα στην Ελλάδα για πιθανή μη έκδοση βίζας σε κληρικούς

Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών επέδωσε διπλωματική νότα στην ελληνική πρεσβεία στη Μόσχα ζητώντας διευκρινίσεις με αφορμή δημοσιεύματα που θέλουν τις ελληνικές διπλωματικές αρχές να αρνούνται την χορήγηση θεωρήσεων (βίζα) σε Ρώσους ιερείς που θέλουν να μεταβούν στην χώρα μας, μεταδίδει το Reuters.

«Το Υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί πάντοτε στενά την κατάσταση σχετικά με την έκδοση θεωρήσεων σε Ρώσους πολίτες», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.

«Εστάλη στην ελληνική πρεσβεία σχετική νότα με την οποία ζητάμε εξηγήσεις για το θέμα, αν το επιβεβαιώνουν ή το διαψεύδουν», συμπλήρωσε. Aναμένουμε την αντίδραση της ελληνικής πλευράς, τόνισε η ρωσίδα εκπρόσωπος.

Οπως αναφέρει το Reuters, ξένα ΜΜΕ μετέδωσαν ότι η ελληνική πρεσβεία στη Μόσχα αρνήθηκε να παράσχει βίζα σε Ρώσους ιερείς χωρίς να παράσχει εξηγήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v