Μαξίμου: Να απολογηθούν για τα 90 εκατ. που έκαναν φτερά από το ΚΕΕΛΠΝΟ

«Αντί να φωνασκούν στα φιλικά ΜΜΕ να απολογηθούν», τονίζει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ. Παρέμβαση της Δικαιοσύνης ζητά ο Π. Πολάκης. Για λογιστική διαφορά μιλά ο Αδ. Γεωργιάδης.

Μαξίμου: Να απολογηθούν για τα 90 εκατ. που έκαναν φτερά από το ΚΕΕΛΠΝΟ

«Από την έκθεση των ορκωτών λογιστών για τον εντοπισμό διαφορών στους ετήσιους απολογισμούς που κατέθετε το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ στο Υπουργείο Υγείας για την περίοδο 2007-2014, διαπιστώθηκε ότι 90 εκατομμύρια έκαναν φτερά», τονίζει το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού σε ανακοίνωσή του.

«Είναι πλέον εμφανές τόσο από τα στοιχεία που προκύπτουν από αυτή την έκθεση, όσο και από όσα έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας από την πρώτη ημέρα σύστασης της Εξεταστικής Επιτροπής ότι κάποιοι έχουν πολιτικές αλλά και ποινικές ευθύνες και οφείλουν να απολογηθούν τόσο στον ελληνικό λαό όσο και στη δικαιοσύνη.

Με το να φωνασκούν καλεσμένοι σε φιλικά τους ΜΜΕ και να σωπαίνουν όταν υπάρχουν αποκαλύψεις δεν θα καταφέρουν να αποσείσουν τις ευθύνες τους».

«Το λόγο για την υπόθεση της "Μαύρης Τρύπας" έχει πλέον η Δικαιοσύνη», δήλωσε από την πλευρά του ο Παύλος Πολάκης. Οπως δηλώνει, «πρέπει τάχιστα να ολοκληρώσει τον διαχειριστικό έλεγχο των οικονομικών του ΚΕΕΛΠΝΟ και να αποδώσει τις ποινικές ευθύνες τόσο στη συμμορία του διοικητικού μηχανισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ όσο και στους πολιτικούς της προϊσταμένους» καταλήγει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Από την πλευρά του, πάντως, ο Αδωνις Γεωργιάδης κάνει λόγο για «λογιστική διαφορά» που δεν αφορά τη θητεία του, τονίζοντας ότι δεν λείπει ούτε ένα ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus