Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντιδράσεις μετά τη δήλωση Κοτζιά για τα χωρικά ύδατα

Μπαράζ αντιδράσεων προκάλεσε η δήλωση του Νίκου Κοτζιά για επικείμενη επέκταση αιγιαλίτιδας ζώνης της Ελλάδας στα 12 ναυτικά μίλια. Για αποδοχή του θεμελιώδους τουρκικού επιχειρήματος περί «ειδικών συνθηκών» κάνει λόγο ο Βενιζέλος.

Αντιδράσεις μετά τη δήλωση Κοτζιά για τα χωρικά ύδατα

Μερική επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης εκτός Αιγαίου, με τα χωρικά ύδατα στο Αιγαίο να παραμένουν στα 6 μίλια, σημαίνει αποδοχή, πρώτον, του θεμελιώδους τουρκικού επιχειρήματος περί «ειδικών συνθηκών» στο Αιγαίο και, δεύτερον, της τουρκικής πρακτικής καθώς η Τουρκία έχει διαφοροποιημένο μήκος χωρικών υδάτων, αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Βαγγέλης Βενιζέλος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Κοτζιά κατά την τελετή παράδοσης -παραλαβής του υπουργείου Εξωτερικών.

«Τέτοιες κινήσεις που απασχολούν την εθνική πολιτική επί σαράντα πέντε χρόνια ούτε εξαγγέλλονται υπό τέτοιες ενδοκυβερνητικές συνθήκες, ούτε, πολύ περισσότερο, γίνονται έτσι, ως επικοινωνιακό αντίβαρο», επισημαίνει ο κ. Βενιζέλος

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, τόνισε από την πλευρά του ότι μια πολύ σημαντική ανακοίνωση για την εξωτερική πολιτική της χώρας, όπως η επιλεκτική επέκταση των χωρικών της υδάτων, γίνεται πρόχειρα και αποσπασματικά επ' ευκαιρία της παράδοσης-παραλαβής του Υπουργείου Εξωτερικών.

«Για ακόμη μία φορά, επιβεβαιώνεται η έλλειψη σοβαρότητας και συναίσθησης ευθύνης. Ως προς την ουσία της ανακοίνωσης, επιφυλασσόμαστε να τοποθετηθούμε, αφού θα υπάρξει πλήρης και επίσημη ενημέρωση για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα και με γνώμονα πάντα τα ευρύτερα συμφέροντα της χώρας» υπογράμμισε.

Λοβέρδος: Παχιά λόγια και μεγαλαυχία άμα τη αποχωρήσει δεν μετρούν

«Παχιά λόγια και μεγαλαυχία άμα τη αποχωρήσει δεν μετρούν», σχολίασε ο Ανδρέας Λοβέρδος, υπεύθυνος ΚΤΕ Εξωτερικών και 'Αμυνας του Κινήματος Αλλαγής, για τις ανακοινώσεις Κοτζιά για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης.

«Ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς ανακοίνωσε σήμερα την επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο Πέλαγος. Παχιά λόγια και μεγαλαυχία άμα τη αποχωρήσει δεν μετρούν», σχολίασε σύμφωνα με το ΑΠΕ ο Ανδρέας Λοβέρδος, υπεύθυνος ΚΤΕ Εξωτερικών και 'Αμυνας του Κινήματος Αλλαγής, για τις ανακοινώσεις Κοτζιά για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v