Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γεννηματά σε Τσίπρα: Η Ελλάδα δεν σας εμπιστεύεται

Επίθεση σε κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής η Φώφη Γεννηματά. «Εχετε κουράσει με τους δυο δήθεν μονομάχους, σικέ ο δικομματισμός». Τι είπε για το Σύνταγμα. Κάλυψη στον Κώστα Σημίτη.

Γεννηματά σε Τσίπρα: Η Ελλάδα δεν σας εμπιστεύεται

«Δεν θα δώσουμε λευκή επιταγή σε κανέναν” σημείωσε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στη Βουλή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Παράλληλα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως “η Ελλάδα δεν σας εμπιστεύεται", ενώ κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για “μετεκλογικές υστεροβουλίες”.

Κάνοντας ειδική αναφορά στον Κώστα Σημίτη η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σημείωσε πως “είπα πως ο πανικός σας προκειμένου να πλήξετε τη δημοκρατική παράταξη, θα σας οδηγήσει να σπιλώσετε μέχρι και τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Είστε αδίστακτοι. Τώρα φτάνετε στον Κ. Σημίτη τον Πρωθυπουργό της ΟΝΕ, του Ελσίνκι της ένταξης της Κύπρου στην Ε.Ε, των μεγάλων έργων. Πάρτε το απόφαση δεν μας αγγίζετε. Αυτά που κάνετε θα σας γυρίσουν μπούμερανγκ”.

Ξεκινώντας την τοποθέτηση της η Φώφη Γεννηματά εξαπέλυσε πυρά για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στην Ολομέλεια και την πολύωρη “σύγκρουση” του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη. Σε έντονο ύφος σημείωσε πως “έχετε κουράσει με την προσπάθεια να παρουσιάσετε δύο δήθεν μονομάχους και να δημιουργήσετε ένα σικέ δικομματισμό” και πρόσθεσε “είναι ντροπή αυτό που γίνεται”. Μάλιστα αναφέρθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής λέγοντας πως “ο κανονισμός της Βουλής κουρελιάζεται. Υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα Δημοκρατίας", ενώ πρόσθεσε “εδώ είναι το Κοινοβούλιο δεν είναι η κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για να εξασφαλίζετε το λόγο στον πρόεδρο σας”.

Αναφορικά με τις θέσεις κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση η Φώτη Γεννηματά έκανε λόγο για ένα “ταγκό ανευθυνότητας” στο οποίο το Κίνημα Αλλαγής δεν θα μείνει θεατής. Και πρόσθεσε “ δεν θα επιτρέψουμε τα προεκλογικά παιχνίδια του κυρίου Τσίπρα ούτε τις μετεκλογικές υστεροβουλίες του κυρίου Μητσοτάκη”.

Συνεχίζοντας τα “βέλη” η Φώφη Γεννηματά σημείωσε πως “με ευθύνη της κυβέρνησης αυτή η κορυφαία διαδικασία κινδυνεύει να συνθλιβεί στο μύλο της κομματικής σκοπιμότητας και της προεκλογικής αντιπαράθεσης”.

Κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ πως “επιχειρεί να διχάσει ξανά τους πολίτες”, προσθέτοντας πως “δεν σας ενδιαφέρει το Σύνταγμα αλλά η διαχείριση της επόμενης ήττας σας”. Και αναφερόμενη στον Αλέξη Τσίπρα επεσήμανε “το παραμύθι σας δεν έχει πια λύκο”, σημειώνοντας “αποτύχατε σε όλα, στην οικονομία, στην εξωτερική πολιτική, στην υγεία, στην παιδεία, στην καθημερινότητα των πολιτών”.

Πυρά εξαπέλυσε προς τη Νέα Δημοκρατία, την οποία κατηγόρησε ότι “μπροστά στο ενδεχόμενο της εξουσίας παθαίνει βέρτιγκο”. Κάνοντας ειδική αναφορά στο θέμα την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, σημείωσε “ακούσαμε σήμερα ότι ξαναλλάζουν θέση . Έχουμε δύο μήνες ακόμα για να δούμε πόσες φορές θα αλλάξει πάλι θέση”

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v