Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σφοδρή σύγκρουση Τσίπρα- Γεννηματά στη Βουλή

Παίρνοντας το λόγο αμέσως μετά την πρωτολογία της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε την Φώφη Γεννηματά πως έχει επιλέξει μία στρατηγική “μονόπλευρης πολιτικής αντιπαράθεσης”.

Σφοδρή σύγκρουση Τσίπρα- Γεννηματά στη Βουλή

Εντονη αντιπαράθεση στη Βουλή μεταξύ του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, με τη συζήτηση να διεξάγεται σε υψηλότατους τόνους. Η αντιπαράθεση πέρασε από τη Συνταγματική Αναθεώρηση στα σκάνδαλα αλλά και στην επόμενη ημέρα μετά τις εκλογές.

Παίρνοντας το λόγο αμέσως μετά την πρωτολογία της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε την Φώφη Γεννηματά πως έχει επιλέξει μία στρατηγική “μονόπλευρης πολιτικής αντιπαράθεσης”. Μάλιστα πρόσθεσε πως “δεν κάνετε απλώς κριτική αλλά καταφέρεστε και με βαρύτατες εκφράσεις προσωπικά σε εμένα αλλά και προς άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν συνάδουν και με τον προσωπικό σας πολιτικό πολιτισμό”. Και συνεχίζοντας τα πυρά σημείωσε πως “επιμένοντας σε αυτή τη ρητορική και κυρίως όταν την ενισχύετε με βαρύτατους χαρακτηρισμούς δεν κάνετε τίποτα άλλο από το να επιταχύνετε τη στρατηγική ήττα της παράταξης σας”.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε τόσο στο άρθρο 86 για το νόμο περί ευθύνης υπουργών, καθώς και σε πρόσωπα που ήταν στελέχη του ΠΑΣΟΚ και εμπλέκονται σε δικαστικές υποθέσεις. “Δεν αισθάνεστε την ανάγκη να ζητήσετε μια συγνώμη από τον ελληνικό λαό και από τον κόσμο που σας ψήφισε και σας ψηφίζει;» σημείωσε και πρόσθεσε “πως είναι δυνατόν να μας κουνάτε διαρκώς το δάχτυλο;"

Σε έντονο ύψος η απάντηση της Φώφης Γεννηματα, που είπε “δεν κάνουμε πόλεμο απέναντι σε σας είστε κυβέρνηση και σας κάνουμε κριτική. Καταφερόμαστε και εναντίον των όσων λέει η Νέα Δημοκρατία. Έχουμε χαράξει αυτόνομη στρατηγική και πορεία. Δεν φταίμε εμείς αν εσείς έχετε γίνει ο μεγαλύτερος πολιτικός χορηγός της Νέας Δημοκρατίας. Φταίμε εμείς αν εσείς προσπαθείτε να ξεπλύνετε τις ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας και συνεργάζεστε με το καραμανλικό κομμάτι που σας βοηθά να λειτουργείτε με τον τρόπο που λειτουργείτε;”

Συνέχισε λέγοντας “ θυμίζω ότι με δική μας πλειοψηφία παραπέμφθηκαν όλοι αυτοί στην δικαιοσύνη, εμείς αλλάξαμε το νόμο, εμείς δώσαμε εργαλεία στη δικαιοσύνη για να μπορεί να ελέγχει σήμερα όλες αυτές τις υποθέσεις, με τους δικούς μας νόμους γίνονται σήμερα όλες αυτές οι έρευνες”. Απευθυνόμενη στον Πρωθυπουργός σημείωσε “εσείς τι κάνετε κ.Τσίπρα όταν μέσα στο υπουργικό συμβούλιο υπουργοί σας μιλούσαν για βρώμικα χέρια και για χρηματοδότηση από τον κ. Σόρος της κυβέρνησης σας για διάφορους σκοπούς”.

Και η πολιτική αντιπαράθεση είχε και δεύτερο γύρο. «Με την δευτερολογία της η κ. Γεννηματά επιβεβαίωσε όλα όσα είπα πριν για την στρατηγική που κρατά, είναι μια στρατηγική η οποία θα σας οδηγήσει στην δική σας στρατηγική ήττα” σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας. «Εμείς δεν έχουμε συνεργασία με τον κ. Μητσοτάκη εσείς συνεργάζεστε με το ακροδεξιό μόρφωμα, κοιτάξτε λίγο δίπλα σας ,κάντε την αυτοκριτική και μετά να έρθετε να μιλάτε σε μας” απάντησε η Φώφη Γεννηματά, προκαλώντας την παρέμβαση του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνου Καμμένου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v