Δείτε εδώ την αποκλειστική μας συνεργασία

Ποτάμι: Η Αθήνα να ζητήσει επίσημες δεσμεύσεις από την πΓΔΜ

«Ο αλυτρωτισμός, η καχυποψία και η αδιαλλαξία που ταλαιπωρούν επί δεκαετίες τις δύο χώρες πρέπει να εκριζωθούν και να μην επιστρέφουν από το παράθυρο», σημειώνει το Ποτάμι.

Ποτάμι: Η Αθήνα να ζητήσει επίσημες δεσμεύσεις από την πΓΔΜ

«Οι αλληλοαναιρούμενες δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ και των εκπροσώπων της κυβέρνησής του δημιουργούν εύλογα ερωτήματα για το πώς βλέπουν οι γείτονές μας την επόμενη μέρα της συμφωνίας με την Ελλάδα», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

Οπως αναφέρει το κόμμα, «ο αλυτρωτισμός, η καχυποψία και η αδιαλλαξία που ταλαιπωρούν επί δεκαετίες τις δύο χώρες πρέπει να εκριζωθούν και να μην επιστρέφουν από το παράθυρο.

Το Ποτάμι καλεί την ελληνική κυβέρνηση, αντί να αδρανεί, να ζητήσει από την ηγεσία της πΓΔΜ να δεσμευθεί επισήμως και με σαφήνεια και όχι απλώς με προφορικές δηλώσεις ότι δεν θέτει μειονοτικά ζητήματα. Και οι γείτονές μας δεν υπαναχωρούν από την παραδοχή -που αποτελεί και συμβατική τους υποχρέωση - ότι η γλώσσα τους ανήκει στην ομάδα των νότιων σλαβικών γλωσσών.

Το Ποτάμι επιμένει ότι πρέπει να αλλάξει το όνομα της γειτονικής χώρας, να εξομαλυνθούν οι σχέσεις με την Ελλάδα και να ανοίξει ο δρόμος για την ευρωπαϊκή πορεία της. Αυτό είναι το συμφέρον των λαών μας, των επόμενων γενιών και σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, αυτό είναι το πατριωτικά ορθό και υπεύθυνο», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus