Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Καταψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για όσα συμβολίζουν

Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση του ψεύδους και της αλαζονείας που έκανε χειρότερη την ζωή των Ελλήνων, υποστήριξε. Η επίθεση στον ΣΚΑΙ είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής της έντασης. Η κοινωνία υπέστη 29 αυξήσεις φόρων.

Μητσοτάκης: Καταψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για όσα συμβολίζουν

“Διπλή” επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομία και το κλίμα διχασμού που καλλιεργείται εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια για τον Προϋπολογισμό.

Απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό σημείωσε πως “η χώρα πλήρωσε πολύ ακριβά την πολιτική σας απάτη, που τώρα βαφτίζετε αυταπάτη”, προσθέτοντας “τινάξατε στον αέρα τις προσπάθειες του ελληνικού λαού οδηγώντας τη χώρα σε τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο”.

Αναφερόμενος στην καταψήφιση του προϋπολογισμού από τη Νέα Δημοκρατία σημείωσε “καταψηφίζουμε την Kυβέρνηση του ψεύδους, της εξαπάτησης, της αλαζονείας και του κυνισμού. Την Κυβέρνηση που έκανε χειρότερη τη ζωή των Ελλήνων. Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση των φόρων και της βαριάς μακροχρόνιας λιτότητας. Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση των απαράδεκτων εθνικών υποχωρήσεων. Καταψηφίζουμε την Κυβέρνηση των σκανδάλων και της διαπλοκής. Δεν σας καταψηφίζουμε μόνο εμείς αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των Eλλήνων ”.

Συνεχίζοντας τα “πυρά” προς τον Αλέξη Τσίπρα επεσήμανε “ο κύκλος της παρακμής σας κλείνει και οι 'Ελληνες θα σας θυμούνται για πέντε λέξεις: ψέμα, φτώχεια, φόροι, φόβος και σκάνδαλα”. Και αναφέρθηκε σε μια σειρά θεμάτων στα οποία έχει εστιάσει η αξιωματική αντιπολίτευση, μιλώντας για: «Τους φωτογραφικούς διαγωνισμούς στο Θριάσιο, το σκάνδαλο της εξαγοράς επιχείρησης στα Σκόπια από τη ΔΕΗ, το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και τη ΔΕΠΑ».

Από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε πως “ο τελευταίος προϋπολογισμός είναι ο απολογισμός, ένας απολογισμός του μακροβιότερου μνημονιακού Πρωθυπουργού”. Προσθέτοντας πως “ο κύκλος της κρίσης έπρεπε να έχει κλείσει πριν από 4 χρόνια και θα είχε κλείσει αν εσείς με τον κύριο Καμμένο, τον κύριο Κουβέλη και τη Χρυσή Αυγή δεν οδηγούσατε τη χώρα σε εκλογές”.

Υποδεχόμαστε το νέο έτος με μια κοινωνία που ύστερα από 29 αυξήσεις φόρων, 17 παρεμβάσεις που μειώνουν τις συντάξεις και μείωση των μισθών παραμένει και σήμερα φυλακισμένη στην λιτότητα και με μια κυβέρνηση ανίκανη παρά την «κατανόηση» που σας δείχνουν οι δανειστές να μπορέσει να προχωρήσει πραγματικές μεταρρυθμίσεις, υπογράμμισε.

Συνέχισε επισημαίνοντας πως “το 2015 η Ελλάδα έφτασε στο χείλος της καταστροφής, διχάστηκε σε ένα δημοψήφισμα-παρωδία” και έκτοτε “βιώνει έναν ανελέητο βομβαρδισμό περικοπών και φόρων που συντρίβουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Και υπομένει έναν αναπτυξιακό κι επενδυτικό χειμώνα”.

Αναφερόμενος στους στόχους της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε πως “θα γεφυρώσει παλιά και νέα ρήγματα που διαμορφώθηκαν στην ελληνική κοινωνία στα χρόνια της κρίσης” και θα κλείσει “τα τραύματα του διχασμού που αφήνει πίσω της η κυβέρνηση”.

Όσον αφορά στην τρομοκρατική επίθεση κατά του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής σημείωσε πως “είναι ένα ακόμη αποτέλεσμα της στρατηγικής της έντασης που ακολουθείτε εδώ και πολλά χρόνια. Από την εποχή που ήσασταν ακόμη στην αντιπολίτευση”. Συνεχίζοντας την κριτική προς την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε “στοχοποιείτε, με ύφος και επίθετα ξένα στον δημοκρατικό διάλογο, έντυπα και σταθμούς, εκδότες και δημοσιογράφους με τρόπο που δεν έχει γίνει στα χρόνια της Μεταπολίτευσης. Έχετε καταγγείλει πρόσωπα και πρωτοσέλιδα, έχετε προεξοφλήσει δικαστικές αποφάσεις, έχετε αποκαλύψει μέχρι και στοιχεία πόθεν έσχες δημοσιογράφων που δεν σας αρέσουν τα γραπτά τους”.

«Η τρομοκρατία μπορεί να οργανώνεται σε κάποιες γιάφκες γεννιέται όμως στα λόγια του ακραίου διχασμού και στα κηρύγματα μίσους» σημείωσε ο Κυριάκος Μηστοτάκης και πρόσθεσε “όσοι φαντασιώνονται ένοπλους αγώνες και επαναστάσεις σε βάρος της Δημοκρατίας και των θεσμών να ξέρουν ότι επί των ημερών μας θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη”.

Η κόντρα με τον Ν. Βούτση

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του είχε σφοδρή σύγκρουση με τον Νίκο Βούτση. Ο Κ. Μητσοτάκης κάλεσε τον Νίκο Βούτση να επιβάλλει την τάξη, λέγοντας “είστε Πρόεδρος της Βουλής όχι του ΣΥΡΙΖΑ”.

“Αυτόν τον αυταρχισμό αλλού, όχι στον Πρόεδρο της Βουλής. Αυταρχισμός και αλαζονεία αλλού” είπε ο Νίκος Βούτσης, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντά “χαμηλώστε τον τόνο της φωνής σας αλλιώς κατεβείτε κάτω”.

Το λόγο πήρε εκ νέου ο Νίκος Βούτσης για να πει “κύριε Μητσοτάκη κάνετε τεχνητή ένταση” και τον Πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαντά εκ νέου “δεν μπορείτε να επιβάλλεται την τάξη” και να μιλά για μεροληψία εις βάρος της Νέας Δημοκρατίας.

Το λόγο πήρε για μια ακόμη φορά ο Νίκος Βούτσης, που σημείωσε “δεν βρίσκεστε σε τάξη σχολείου ούτε σε συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Ο καθένας το ρόλο του”. Για να απαντήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης “άλλωστε όπως είπατε κι εσείς είμαστε σε προεκλογική περίοδο και ο καθένας παίρνει το ρόλο του”, με το Νίκο Βούτση να λέει “ο καθένας το ρόλο του αλλά εσείς είστε τέσσερα χρόνια τώρα σε προεκλογική περίοδο".

Η πολιτική αντιπαράθεση του Προέδρου της Βουλής με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας συνεχίστηκε μέσω... κύκλων και εκτός της Ολομέλειας. Συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη σημείωναν μεταξύ άλλων πως έχουν ζητηθεί δύο προ ημερησίας διατάξεως συζητήσεις που δεν προγραμματίζονται ποτέ (για την ψήφο των Ελλήνων στο εξωτερικό και για το μεταναστευτικό).

Παράλληλα τόνιζαν πως δεν έρχονται υπουργοί για να απαντήσουν στις ερωτήσεις, ενώ παρά το ότι ως αντιπολίτευση μπορούν να καλέσουν μάρτυρες στις επιτροπές δεν γίνεται δεκτό . Και έκαναν λόγο για μεροληπτική συμπεριφορά, λέγοντας πως ακόμα και σε συζητήσεις κατανομάζονται μόνο γαλάζιοι βουλευτές όταν κάνουν φασαρία. Παράλληλα εστίαζαν  στην αναφορά του Νίκου Βούτση πως “είστε τέσσερα χρόνια σε προεκλογική περίοδο”.

Λίγο αργότερα συνεργάτες του Προέδρου της Βουλής τόνιζαν πως “όλοι είδαν και έχουν αντιληφθεί ποιος σέβεται το ρόλο και τη θεσμική του συμπεριφορά”. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v