Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γεννηματά: Η χώρα χρειάζεται συνεννόηση για να θωρακίσουμε τη Δημοκρατία

Μιλώντας από τη βήμα της Βουλής η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ εξαπέλυσε πυρά σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. “Δεν πρέπει να γίνουμε όλοι ίδιοι. Άλλο οι πολιτικές διαφορές και άλλο οι κατηγορίες για προδότες, δοσίλογους, γερμανοτσολιάδες και για πολιτική ρεβάνς”, τόνισε.

Γεννηματά: Η χώρα χρειάζεται συνεννόηση για να θωρακίσουμε τη Δημοκρατία

“Πρέπει να μπει ένα τέλος στην ακραία πόλωση, που ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία καλλιεργούν” σημείωσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, κάνοντας λόγο για “κατασκευασμένες κοκορομαχίες”.

Μιλώντας από τη βήμα της Βουλής εξαπέλυσε πυρά στα δύο κόμματα για ένα “μεγάλο αλισβερίσι” αναζητώντας πρόθυμους βουλευτές για το ¨ναι” ή το ¨όχι”.

Κατά την τοποθέτηση της σημείωσε πως “δεν πάμε πουθενά με αυτό το τοξικό και δηλητηριασμένο κλίμα, η χώρα χρειάζεται συνεννόηση για να θωρακίσουμε τη Δημοκρατία”. Επισημαίνοντας πως “δεν πρέπει να γίνουμε όλοι ίδιοι. Άλλο οι πολιτικές διαφορές και άλλο οι κατηγορίες για προδότες, δωσιλόγους, γερμανοτσολιάδες και για πολιτική ρεβάνς. Γιατί αυτό δεν είναι πολιτική αντιπαράθεση αλλά μετατροπή της πολιτικής ζωής σε αρένα λάσπης”. Παράλληλα κάλεσε την κυβέρνηση να στείλει μήνυμα πως “δεν ανέχεται την όποια βία και να τελειώσουν τα διχαστικά κηρύγματα”, προσθέτοντας “με τη Δημοκρατία δεν παίζουμε”.

Αναφερόμενη στον Αλέξη Τσίπρα σημείωσε πως “όπως έσκιζε τα μνημόνια έτσι και τώρα εξαγγέλλει την ανάπτυξη, που με τις ίδιες τις πολιτικές του πνίγει από την κούνια”. Προσθέτοντας “ανάπτυξη και πολιτικές του κυρίου Τσίπρα είναι το πιο σύντομο και πικρό ανέκδοτο, που χειροκροτεί μόνο η πολιτική νομενκλατούρα του ΣΥΡΙΖΑ”.

Ταυτόχρονα άσκησε κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη πως “στο όνομα του νέου εχει επιβιβαστεί στο τρένο της δεξιάς παλινόρθωσης” και πως “χορεύει το ταγκο της πόλωσης με τον κύριο Τσίπρα”. Συνέχισε επισημαίνοντας “χτυπάμε την καμπάνα της εθνικής αφύπνισης” και πρόσθεσε “το δίλημμα δεν μπορεί να είναι η μιζέρια του Τσίπρα ή το άλμα στο κενό, βορά στις αγορές, που προτείνει ο Μητσοτάκης”.

Εστιάζοντας στην οικονομία η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σημείωσε πως “δεν καταφέρατε κύριοι της κυβέρνησης να οδηγήσετε τη χώρα στην έξοδο, να την βγάλετε στο ξέφωτο”, καθώς αυτό προϋποθέτει : την έξοδο στις αγορές, τη δημιουργία πλεονασμάτων από την ανάπτυξη και την αντιμετώπιση των ανισοτήτων”. Κάνοντας λόγο για “την κυβέρνηση του δέκα- ένα, όπου παίρνει δέκα και δίνει ένα”.

Εξαπολύοντας “πυρά” στην ασκούμενη πολιτική σημείωσε μεταξύ άλλων πως η κυβέρνηση συνεχίζει απτόητη τις περικοπές στις νέες συντάξεις και τις συντάξεις χηρείας, έχει υποθηκεύσει τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια και έχει συμφωνήσει σε δυσβάσταχτα πλεονάσματα. Εστιάζοντας στην αγορά εργασίας, επισημαίνοντας πως “ο ένας στους τρεις δουλεύει με ελαστικές μορφές και αμοιβές κάτω από 400 ευρώ”.

Και απευθυνόμενη στην κυβερνητική πλειοψηφία επεσήμανε “βάλατε τη θηλιά στο λαιμό του Ελληνικού λαού και έχετε το θράσος να μας λέτε ότι κάνατε το μνημόνιο παρελθόν”.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v