Παυλόπουλος σε Μέρκελ: Νομικά ενεργές οι αποζημιώσεις

Ο Π. Παυλόπουλος υπογράμμισε προς την Α. Μέρκελ ότι το κατοχικό δάνειο και οι αποζημιώσεις είναι νομικώς ενεργές και δικαστικά επιδιώξιμες. Η Ευρώπη έχει να αντιμετωπίσει σειρά προκλήσεων και γι' αυτό χρειάζεται να είμαστε ενωμένοι, τόνισε η καγκελάριος.

Παυλόπουλος σε Μέρκελ: Νομικά ενεργές οι αποζημιώσεις

Η πορεία της Ελλάδας στην ΕΕ είναι πλέον δεδομένη και εσείς στηρίξατε τη χώρα πολλαπλώς στην έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλος, υποδεχόμενος την Α. Μέρκελ.

Η στήριξη της Ελλάδας ενίσχυσε και το δικό σας ηγετικό προφίλ. Ενισχύσατε την ΕΕ και τη συνοχή της. Η φυσιογνωμία της Ευρώπης δεν θα ήταν ίδια χωρίς την Ελλάδα, τόνισε.

Υπογράμμισε πως οι σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας είναι πολύ καλές, όπως επιβεβαιώθηκε και από τις χθεσινές δηλώσεις. Μένω μόνο στην πάγια θέση της Ελλάδας για το κατοχικό δάνειο και τις αποζημιώσεις, οι οποίες είναι νομικώς ενεργές και δικαστικά επιδιώξιμες, τόνισε.

Ο ΠτΔ τόνισε ότι η Ευρώπη κινδυνεύει από την άνοδο των ακροδεξιών μορφωμάτων και ότι οι επερχόμενες ευρωεκλογές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για την Ευρώπη και την πορεία της. Στις ευρωεκλογές που έρχονται πρέπει όλοι να αποδείξουμε ότι στηρίζουμε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Η Ευρώπη χρειάζεται να ενισχύσει τον πυλώνα της εξωτερικής πολιτικής και της πολιτικής ασφάλειας. Σε αυτό το πλαίσιο, οι χώρες πρέπει να δείχνουν αλληλεγγύη μεταξύ τους, ιδιαίτερα στο μεταναστευτικό, υπογράμμισε, ενώ εξήρε τη στάση της καγκελαρίου στο μεταναστευτικό.

Ανέφερε ακόμη ότι η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, ξεχωρίζοντας τον ρόλο του ESM αλλά και του Eurogroup, ως «πυλώνων» που θα ενισχύσουν τη σταθερότητα και την ανάπτυξη στην ΕΕ.

Μέρκελ: Η χώρα στηρίζεται πλέον στις δικές της δυνάμεις

Το ενδιαφέρον την Γερμανίας για την Ελλάδα είναι μεγάλο. Η χώρα στηρίζεται πλέον στις δικές της δυνάμεις και εμείς θα συνεχίσουμε να τη στηρίζουμε σε διμερές επίπεδο, τόνισε από την πλευρά της η Α. Μέρκελ.

Η Ευρώπη έχει να αντιμετωπίσει σειρά προκλήσεων και γι' αυτό χρειάζεται να είμαστε ενωμένοι και συμμερίζομαι πλήρως τη θέση της Ελλάδας για το μεταναστευτικό. Ακόμα και σήμερα, η κατάσταση σε ορισμένα νησιά είναι τεταμένη. Κάθε χώρα πρέπει να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος. Θα στηρίξουμε μια κοινή πολιτική ασύλου και προσφυγική πολιτική.

Η επίλυση του θέματος της Β. Μακεδονίας είναι θετική, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη και αυτό απαιτεί μια θαρραλέα προσέγγιση, επανέλαβε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v