Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θεοδωράκης σε Δανέλλη: Δεν έκανες έγκλημα, έκανες λάθος

Πυρά εξαπέλυσε όχι μόνο προς το ΣΥΡΙΖΑ αλλά και προς τη Νέα Δημοκρατία και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, όπου πήγαν στην πορεία πρώην βουλευτές του κόμματος. Δεν άνοιξε τα χαρτιά του για την Συμφωνία των Πρεσπών.

Θεοδωράκης σε Δανέλλη: Δεν έκανες έγκλημα, έκανες λάθος

Η κόκκινη γραμμή υπήρχε και ήταν μία: δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση” σημείωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, αναφερόμενος στην απόφαση για διαγραφή του Σπύρου Δανέλλη. “Το Ποτάμι δεν κάνει τα ρεπό του κυρίου Καμμένου και δεν επιβραβεύει τα λάθη τόσων ετών” είπεμ επισημαίνοντας ”δεν είμαστε πρόθυμοι” και “καταψηφίζουμε την κυβέρνηση γιατί απέτυχε στα “sos” κεφάλαια της πολιτικής”.

Από το βήμα της Βουλής σημείωσε πως “κατηγορώ τον Αλέξη Τσίπρα ότι ο δρόμος που επέλεξε είναι λάθος. Η συμπεριφορά του Πάνου Καμμένου επέβαλλε να έχει πάρει νωρίτερα τις αποφάσεις του”. Προσθέτοντας πως “θέλει να παίζει σε διπλό ταμπλό και με τους αριστερούς του ΣΥΡΙΖΑ και με τους ακροδεξιούς των ΑΝΕΛ. Και με τους πολιτικοποιημένους και με τους ψεκασμένους. Κυβέρνηση για όλα τα γούστα”. Και συνέχισε κάνοντας αναφορά στο προεκλογικό σποτ των ΑΝΕΛ με το τρενάκι, λέγοντας “έτσι αντιλαμβάνεστε το ρόλο του Πρωθυπουργού, μία με το αριστερό, μία με το δεξί και αύριο με δανεικό χέρι. Και ο εγκέφαλος;”

Συνεχίζοντας τις αναφορές στο Σπύρο Δανέλλη σημείωσε πως αυτό που κάνει “δεν είναι έγκλημα πάθους αλλά είναι λάθος που είναι χειρότερο. Στο έγκλημα υπάρχει πάθος, ένστικτο και απερισκεψία. Στο λάθος υπάρχει σκέψη, μελέτη”. Προσθέτοντας πως “δεν εξαγοράστηκε ούτε παζάρεψε την καρέκλα. Είμαι σίγουρος αλλά αυτό δεν κάνει μικρότερο το λάθος του. Έβαζε το τελευταίο διάστημα μπροστά το δικό του θέλω”. Λέγοντας πως “δεν πρόκειται για εξίσωση της πολιτικής, αλλά για κατάντια”

Πυρά εξαπέλυσε όχι μόνο προς το ΣΥΡΙΖΑ αλλά και προς τη Νέα Δημοκρατία και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, όπου πήγαν στην πορεία πρώην βουλευτές του κόμματος. “Ο σημερινός κατήφορος του κυρίου Τσίπρα έχει την ιστορία του έτσι πολιτεύονται δυστυχώς τα παλαιά κόμματα” είπε, ενώ μίλησε για είκοσι βουλευτές που “παίζουν μουσικές καρέκλες”.

Μάλιστα έκανε έναν παραλληλισμό και με το ποδόσφαιρο, λέγοντας πως “δεν μπορεί την Κυριακή να παίζει κάποιος στο πρωτάθλημα με μία ομάδα και την Τετάρτη στο κύπελλο με άλλη”. Σχολίασε μάλιστα πως όλοι οι βουλευτές που έφυγαν, προτίμησαν να πάνε σε μεγαλύτερα κόμματα.

Κλείνοντας την ομιλία του επεσήμανε πως η κυβέρνηση αναζητά πέντε βουλευτές που θα δώσουν “λευκή επιταγή”. Όσον αφορά στη συμφωνία των Πρεσπών δεν άνοιξε τα χαρτιά του για τη στάση που θα ακολουθήσει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v