Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καμμένος: Συνταγματική εκτροπή η υπογραφή της συμφωνίας από Παυλόπουλο

«Ο Ζόραν Ζάεφ εξακολουθεί να μιλά για "Μακεδόνες" και μειονότητα, παραβιάζει τη συμφωνία» σημείωσε ο πρώην υπουργός, μιλώντας στον Σκάι. Casus belli, αν ο Τσίπρας δεν απομακρύνει υπουργούς των ΑΝΕΛ.

Καμμένος: Συνταγματική εκτροπή η υπογραφή της συμφωνίας από Παυλόπουλο

Συμφωνία η οποία έχει περάσει δια συνταγματικής εκτροπής στην ΠΓΔΜ, χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Πάνος Καμμένος, μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι.

Παραβιάζεται το ίδιο το Σύνταγμα των Σκοπίων, καθώς δεν φέρει την υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας της γειτονικής χώρας, πρόσθεσε ο πρώην υπουργός. «Αν υπογράψει ο Προκόπης Παυλόπουλος τη συμφωνία των Πρεσπών, αν πρώτα δεν την έχει υπογράψει ο πρόεδρος των Σκοπίων, θα συμμετέχει στη συνταγματική εκτροπή» υποστήριξε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

«Στις διεθνείς συνθήκες δεν υπάρχουν τροπολογίες, ενώ εδώ έχουμε τέσσερις, συνεπώς υπάρχει αλλοίωση του πρώτου κειμένου». Η σύμβαση δεν έχει σχέση με αυτό που υπέγραψε ο Κοτζιάς, είναι αλλοιωμένη, επανέλαβε ο Πάνος Καμμένος.  «Παραβιάστηκε η ίδια η συμφωνία».

«Η συμφωνία των Πρεσπών πέρασε στην ΠΓΔΜ διά συνταγματικής εκτροπής… Όταν διαφωνεί ο πρόεδρος της άλλης χώρας, δεν μπορείς να υπογράψεις μια διεθνή συνθήκη».

Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να ανατρέψει τον Τσίπρα, για να δώσει το όνομα «Βόρεια Μακεδονία», με τον δικό του τρόπο, υπογράμμισε. 

«Τον κ. Παπαχριστόπουλο, με το που υπογράψει, θα τον διαγράψω. Προτιμώ όμως να έχω τον Παπαχριστόπουλο στην Βουλή, ο οποίος έχει πει ότι θα παραδώσει την έδρα του. Ο κ. Κουίκ θέλει να πάρει την έδρα και να πάει κόντρα σε αυτούς που τον διόρισαν. Με τον Παπαχριστόπουλο διαφωνώ, αλλά προς τιμήν του είπε ότι θα παραδώσει την έδρα», υπογράμμισε.

«Κουντουρά και Κόκκαλης ήταν κατά της συμφωνίας, φάγαμε μαζί την περασμένη εβδομάδα. Την Παρασκευή, πριν φύγει η κα Κουντουρά για την Κίνα, η θέση της ήταν να μην ψηφίσουμε τη συμφωνία αλλά να μη ρίξουμε και την κυβέρνηση. Ο κ. Κόκκαλης φώναζε ότι πρέπει να είμαι πιο σκληρός». «Μετά έπαιρνα την κα Κουντουρά στο κινητό της και μου έλεγε ο αστυνομικός της, ότι δεν το έχει πάρει μαζί της».

Ερωτηθείς για το τι άλλαξε, απάντησε ότι «αντάλλαξαν τη θέση τους στο υπουργικό συμβούλιο με τη συνείδησή τους». 

«Η κα Χρυσοβελώνη πήγε να μας πουλήσει, πριν ακόμη κληθεί για να προστατεύσει τη θέση της. Για την Κουντουρά, δεν το περίμενα, γιατί είχε σαφή, δημόσια θέση για το θέμα της Μακεδονίας. Αντάλλαξαν τις θέσεις τους και υπάρχει θέμα».

Casus belli αν ο Τσίπρας δεν απομακρύνει υπουργούς από τους ΑΝΕΛ

Tην ίδια ώρα έστειλε τελεσίγραφο στον Αλέξη Τσίπρα για την άμεση απομάκρυνση των προερχόμενων από τους ΑΝΕΛ υπουργών (Κουντουρά, Κουίκ, Κόκκαλης, Χρυσοβελώνη), κάνοντας μάλιστα λόγο για «casus belli».

Στην αντίθετη περίπτωση, προειδοποίησε, η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ θα μπλοκάρει όλα τα νομοσχέδια του πρωθυπουργού. 

Ευχήθηκε επίσης «καλό ταξίδι σε αυτούς που έφυγαν», επαναλαμβάνοντας ότι στα εθνικά θέματα, δεν κάνει πίσω. «Ο Πρωθυπουργός πρέπει να δείξει ότι σέβεται τα χρόνια που περάσαμε», σημείωσε χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας το θέμα ενδεχόμενου ανασχηματισμού. 

Απαντώντας στο ερώτημα περί στημένου «διαζυγίου» με τον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι «εάν δεν είχα τον κ. Φωκά, δεν θα είχα Κοινοβουλευτική Ομάδα. Εγώ κόντεψα να διαλύσω την Κοινοβουλευτική Ομάδα μου». 

Επανέλαβε ότι «η συμφωνία είναι παράνομη, άκυρη και αντισυνταγματική. Είναι εθνικό έγκλημα να παραδώσουμε τον όνομα Μακεδονία». Ερωτηθείς για το πότε βλέπει εκλογές, απάντησε: «Τον Μάιο».

Από πού εισπράττει το ΠΡΑΤΤΩ;

«Ο κ. Κοτζιάς δεν ξεχώρισε τη θέση του υπουργού των Εξωτερικών με το προεδριλίκι του ΠΡΑΤΤΩ», σημείωσε ο Πάνος Καμμένος.

Για το επίμαχο tweet του, στο οποίο ο πρώην υπουργός άφησε υπονοούμενα για το κίνημα ΠΡΑΤΤΩ του κ. Κοτζιά, χρησιμοποιώντας τον χαρακτηρισμό ΕΙΣ-ΠΡΑΤΤΩ, δήλωσε: «Το ΠΡΑΤΤΩ από πού έχει οικονομική οντότητα να κάνει εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα; Δεν ξέρω από πού έχει πόρους. Από πού εισπράττει το ΠΡΑΤΤΩ;».

«Θα πάω στον εισαγγελέα με στοιχεία για το διαγωνισμό για τις βίζες, εάν η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με καλέσει» τόνισε. «Είναι γνωστό πως ο Σόρος στηρίζει τους Σκοπιανούς, έχει χρηματοδοτήσει συλλαλητήρια στην Αυστραλία» σχολίασε. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έχει αναφέρει ότι εταιρεία του αμερικανού μεγιστάνα ενεπλάκη στην έκδοση των θεωρήσεων του ΥΠΕΞ.

«Υπάρχουν καταγγελίες ότι το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έδωσε μυστικά κονδύλια σε σκοπιανά μέσα μαζικής ενημέρωσης» σημείωσε, δίνοντας συνέχεια στην κόντρα με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών.

Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα η αντικατάσταση Ψαριανού

«Νέα πρωτοφανής προσπάθεια κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος. Τώρα αντικαθιστά το Ποτάμι τον Ψαριανό με Μαυρωτά στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας για να περάσει η συμφωνία. Μόνη λύση να μπλοκαριστεί, Αμυράς και Ψαριανός να φύγουν από ΚΟ Ποταμιού για να μην εκπροσωπείται. Ώρα 0" αναφέρει ανάρτηση του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v