Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τίτλοι τέλους για την ΚΟ των ΑΝΕΛ

Μετά την γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου με την «έξοδο» του Θανάση Παπαχριστόπουλου η ΚΟ των Ανεξαρτήτων Ελλήνων παύει να υφίσταται, ακολουθώντας την «τύχη» του Ποταμιού. Πυρά Καμμένου.

Τίτλοι τέλους για την ΚΟ των ΑΝΕΛ

Αρνητική είναι η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου για τους Ανεξάρτητους Έλληνες και η οριστική απόφαση θα ληφθεί αύριο το πρωί στη Διάσκεψη των Προέδρων. Ουσιαστικά με την «έξοδο» του Θανάση Παπαχριστόπουλου η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων παύει να υφίσταται, ακολουθώντας την «τύχη» του Ποταμιού.

Μετά την παραίτηση ή τη διαγραφή (ότι προηγηθεί) του Θανάση Παπαχριστόπουλου οι ΑΝΕΛ μένουν με τέσσερις βουλευτές που είχαν εκλεγεί από την αρχή (Π. Καμμένο, Κ. Κατσίκη, Κ. Ζουράρι και Μαρία Κόλλια Τσαρουχά) και τον Αριστείδη Φωκά που είχε αρχικά εκλεγεί με την Ένωση Κεντρώων, μετά ανεξαρτητοποιήθηκε και στην πορεία πήγε στους ΑΝΕΛ.

Στο ερώτημα αν μπορεί με αυτή τη σύνθεση να υπάρχει Κοινοβουλευτική Ομάδα η γνωμοδότηση είναι αρνητική, καθώς απαιτούνται πέντε βουλευτές που είχαν εκλεγεί με το κόμμα.

Για το θέμα θα υπάρξει ενημέρωση των κοινοβουλευτικών συντακτών από τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Σφοδρή αντίδραση Καμμένου

«Αύριο η τελευταία πράξη του πρωτοφανούς κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος για τη Δημοκρατία μας, με Εθνική προδοσία της Μακεδονίας από την κυβέρνηση της αποστασίας των αχάριστων», γράφει ο Πάνος Καμμένος στη σκιά της διαφαινόμενης διάλυσης της ΚΟ των ΑΝΕΛ και της συζήτησης στην Ολομέλεια για την κύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

 


 

* Δείτε τη γνωμοδότηση στη στήλη Συνοδευτικό Υλικό.

Κατερίνα Κοκκαλιάρη

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v