Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Ζούμε στιγμές πολιτικής συναλλαγής

Η ΝΔ καταψηφίζει το πρωτόκολλο ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ ως την τελευταία πράξη μιας επιζήμιας συμφωνίας, τόνισε. «Τετραετής τραγέλαφος τελειώνει με μελόδραμα», το σχόλιο για τις δηλώσεις Τσίπρα-Καμμένου. Ζητά εκλογές για «πολιτική κάθαρση».

Μητσοτάκης: Ζούμε στιγμές πολιτικής συναλλαγής

«Υποτονική» χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την συζήτηση για το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ το καταψηφίζει γιατί είναι η τελευταία πράξη μιας επιζήμιας συμφωνίας.

Υποστήριξε ότι η διαδικασία ευτελίζει τα κοινοβουλευτικά ήθη. «Η κυβέρνηση στηρίχθηκε σε ‘πρόθυμους’ βουλευτές για να περάσει τις Πρέσπες αλλά την απορρίπτει η πλειοψηφία των πολιτών».

«Αντί να πάει σε εκλογές ο κος Τσίπρας επιχειρεί να δεσμεύσει τη χώρα χωρίς πολιτική νομιμοποίηση. Δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ όσα βιώσαμε τις τελευταίες εβδομάδες. Η Ελληνική Δημοκρατία ζει στιγμές πολιτικής συναλλαγής. Μπροστά στα μάτια μας βλέπουμε εκβιασμούς», δήλωσε.

Ο επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας κατήγγειλε την πρόθεση των έξι βουλευτών να δώσουν εκ των προτέρων στήριξη στα μελλοντικά νομοσχέδια της κυβέρνησης και κατηγόρησε τον Πάνο Καμμένο ότι παίζει «το ίδιο θέατρο που έπαιξε το καλοκαίρι» παρότι αυτός έδωσε στον Αλέξη Τσίπρα το στυλό για να υπογράψει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Ενας τετραετής τραγέλαφος τελειώνει με ένα μελόδραμα. Το ύστατο στάδιο είναι η γελοιοποίηση», δήλωσε σχολιάζοντας την κόντρα Τσίπρα-Καμμένου στη Βουλή που είχε προηγηθεί.

 Κατά τον Κυριάκο Μητσοτάκη η κυβερνητική πολιτική ρίχνει νερό στον μύλο των ακραίων και ζήτησε εκλογές για να υπάρξει «πολιτική κάθαρση». Χαρακτήρισε «πλαστή» την πλειοψηφία της κυβέρνησης και είπε ότι οι πολίτες θα στείλουν μήνυμα: φύγετε εσείς μαζί με τους φόρους και τα δυο σας μνημόνια.

Αναφερόμενος στην κύρωση του πρωτοκόλλου για το ΝΑΤΟ είπε ότι η χώρα εκχωρεί ένα σημαντικό όπλο. Οι σύμμαχοι ήθελαν να κλείσουν την εκκρεμότητα αλλά μόνο τώρα βρήκαν μια κυβέρνηση ικανή να διχάσει τους Ελληνες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τις «αλήθειες» στις οποίες είχε αναφερθεί στην ομιλία του κατά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών υποστηρίζοντας ότι δεν απαντήθηκαν από τον πρωθυπουργό.

«Είδα μια χθεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που επέκρινε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας επειδή είπαν ότι δεν μπορούν να αποκαλούν τους γείτονές μας Μακεδόνες, μου κάνει πραγματική εντύπωση το θράσος σας. Ζητάτε και τα ρέστα εσείς που υπογράψατε μια συμφωνία που περιγράφει την Ελληνική Μακεδονία ως “το βόρειο τμήμα του πρώτου μέρους” και που δεσμεύει τους Έλληνες να προσφωνούν τον κ Ζάεφ ως “Μακεδόνα Πρωθυπουργό”», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο λαός έχει πλήρη επίγνωση για το τι σημαίνουν αυτές οι επτά αλήθειες: Η Συμφωνία των Πρεσπών προσφέρει στους γείτονες τη δυνατότητα να μονοπωλήσουν τη Μακεδονία, αναγνωρίζοντας επικράτεια με «μακεδονικό» λαό, που ομιλεί την «μακεδονική» γλώσσα και έχει «μακεδονικό» πολιτισμό», συνέχισε.

Η ακροδεξιά

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για «αλαζονεία που αποτελεί ντροπή. Αποτελεί επίσης έκφραση καθεστωτικού αυταρχισμού. Είναι πολιτική ύβρις να μιλάει ο κ.Τσίπρας για ακροδεξιά. Γιατί είναι αυτός, που ύψωσε μαζί με την ακροδεξιά τις «αγανακτισμένες» κρεμάλες στο Σύνταγμα. Γιατί είναι αυτός που με τη συνεργασία της ακροδεξιάς έριξε την κυβέρνηση το 2014».

«Τέσσερα χρόνια τώρα δικάζεται η ακροδεξιά και ο κ. Τσίπρας θα φύγει από την εξουσία πριν τελειώσει η δίκη».

Το βέτο

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε ότι «δεν απεμπολώ το δικαίωμα του «βέτο» στην ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Υπάρχουν εκεί 35 κεφάλαια που απαιτούν έγκριση στην αρχή και στο τέλος τους. Ε, λοιπόν, αυτά δεν θα ανοίξουν ούτε και θα κλείσουν ποτέ, χωρίς να ικανοποιηθούν οι θέσεις της Ελλάδας. Την ίδια ώρα, η Μακεδονία μας πρέπει να δώσει την δική της περήφανη απάντηση. Να ενδυναμώσει τις προοπτικές της. Και αυτό θα γίνει με το Ειδικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης, που επεξεργάζεται η Ν.Δ. Στόχος του, να μετατραπεί σε παραγωγικό κέντρο ολόκληρο το τόξο της Βόρειας Ελλάδας».

Εκλογές-δημοψήφισμα

«Στις αυτοδιοικητικές εκλογές η κυβέρνηση θα σαρωθεί. Και οι Ευρωεκλογές, αν δεν κάνετε και τις εθνικές εκλογές μαζί, θα γίνουν δημοψήφισμα – με σύνθημα αυτό που σας φωνάζουν οκτώ στους δέκα Έλληνες.Φύγετε! Η Ελλάδα αξίζει καλύτερα», κατέληξε.

Να σημειωθεί ότι στην αρχή της ομιλίας του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αρχή της ομιλίας του έκανε ειδική αναφορά στο θέμα της γρίπης κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν ενήργησε έγκαιρα. «Περιμένουμε από την κυβέρνηση να ανταποκριθεί επιτέλους στα στοιχειώδη καθήκοντά της και να πάρει τα κατάλληλα μέτρα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v