Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διμέτωπη επίθεση Γεννηματά για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

Πυρά τόσο προς το ΣΥΡΙΖΑ όσο και προς τη Νέα Δημοκρατία από την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής. Μήνυμα πως καμία διάταξη δεν πρέπει να περάσει με πάνω από 180 ψήφους.

Διμέτωπη επίθεση Γεννηματά για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

“Το δάσος της αναθεώρησης χάθηκε, κοιτώντας το δέντρο της κομματικής επιβίωσης” σημείωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, εξαπολύοντας πυρά προς το ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία για τη στάση τους. Σημείωσε πως η θέση του ΚΙΝΑΛ είναι “καμία διάταξη προς αναθεώρηση με 180 ψήφους”, υπογραμμίζοντας πως “δεν να αφήσουμε τους μνηστήρες της εξουσίας να κόψουν και να ράψουν στα μέτρα τους”.

Μιλώντας στην Ολομέλεια επεσήμανε πως “δεν μπορεί η Συνταγματική αναθεώρηση να γίνει υπόθεση μιας μόνο πολιτικής δύναμης”. Και εξαπέλυσε βέλη στο ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία πως “επένδυσαν στην αναθεώρηση για κομματική οφέλη, θολώνοντας έτσι το ίδιο το μήνυμα της”.

Όσον αφορά στο ”καυτό” άρθρο 32 – που αφορά στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας- επεσήμανε πως “η διάταξη πρέπει να αλλάξει αλλά το περιεχόμενο της να αποφασιστεί από τα 2/3 της επόμενης Βουλής”. Και μίλησε για “δεξιά και αριστερό λαϊκισμό”.

Κατά την τοποθέτηση της η Φώφη Γεννηματά σημείωσε πως “είναι ξεκάθαρο ποιοι θέλησαν να παίξουν παιχνίδια με τους θεσμούς και ποιοι έδωσαν στη Συνταγματική αναθεώρηση το κύρος που της αναλογεί”. Κλείνοντας την ομιλία της στην Ολομέλεια επεσήμανε πως “στεκόμαστε απέναντι στο Συνταγματικό λαϊκισμό, στις πρόχειρες λύσεις και στις τοξικές συνταγές”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v