Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπαράζ «θετικών» νομοσχεδίων από την κυβέρνηση

Σήμερα η πρώτη ψηφοφορία για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Θα ακολουθήσει σειρά νομοσχεδίων με θετικές ρυθμίσεις για την οικονομία. Οι 120 δόσεις, τα κόκκινα δάνεια και οι... γερμανικές αποζημιώσεις.

Μπαράζ «θετικών» νομοσχεδίων από την κυβέρνηση

«Σας... προειδοποιώ ότι θα υπάρχει πάρα πολύ πυκνό νομοθετικό έργο» σημείωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, δίνοντας ένα στίγμα του τι θα ακολουθήσει.

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη το επόμενο διάστημα να φέρει σειρά νομοσχεδίων με οικονομικό περιεχόμενο, προκειμένου να σηματοδοτήσει την αλλαγή σελίδας. Μεταξύ άλλων, αναμένεται να έρθει η ρύθμιση για τις 120 δόσεις στα ταμεία αλλά και το σχέδιο νόμου για τα κόκκινα δάνεια, με τις συζητήσεις να είναι στην τελική ευθεία.

Ενδεικτικό της ταχύτητας με την οποία θα προχωράνε οι εργασίες της Βουλής είναι και το ότι αύριο το απόγευμα θα γίνουν δύο συνεδριάσεις της Ολομέλειας για την ψήφιση νομοσχεδίων. Επίσης θα ανοίξει το επόμενο διάστημα και το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.

Όσον αφορά στη Συνταγματική Αναθεώρηση, αύριο το μεσημέρι ολοκληρώνεται η συζήτηση με την ψηφοφορία πάνω στις προτάσεις των κομμάτων. Όσα άρθρα ψηφιστούν από τουλάχιστον 151 βουλευτές περνάνε στον... δεύτερο γύρο και σε ένα μήνα ακριβώς θα γίνει νέα ψηφοφορία. Να σημειωθεί πως η καταμέτρηση θα πάρει λίγο παραπάνω χρόνο, καθώς υπάρχουν περισσότερα του ενός ψηφοδέλτια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v