Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πυρά κατά Πολάκη στη Βουλή από ΝΔ-Δημοκρατική Συμπαράταξη

Σύμφωνα με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο από τη Νέα Δημοκρατία, «η δικαιοσύνη παρακολουθεί αμήχανη και η κυβέρνηση προφανώς ταυτίζεται αφού καλύπτει πλήρως τις πράξεις του εκλεκτού στελέχους της». Επίθεση και από ΔΗ.ΣΥ.

Πυρά κατά Πολάκη στη Βουλή από ΝΔ-Δημοκρατική Συμπαράταξη

Πυρά από την αντιπολίτευση προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη για τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με τη συνομιλία που είχε με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης υπήρξαν αναφορές στο θέμα, ενώ αναμένεται να υπάρξει και τοποθέτηση του Παύλου Πολάκη (καθώς υπάρχει τροπολογία του υπουργείου Υγείας).

Σύμφωνα με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο από τη Νέα Δημοκρατία, «η δικαιοσύνη παρακολουθεί αμήχανη και η κυβέρνηση προφανώς ταυτίζεται αφού καλύπτει πλήρως τις πράξεις του εκλεκτού στελέχους της». Μάλιστα σημείωσε πως «κανείς δεν έκρινε επιβεβλημένο να κάνει κάτι», ενώ επεσήμανε πως η πράξη του δεν σχετίζεται με τα υπουργικά καθήκοντα και δεν καλύπτεται από το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Για «αδιανόητη προς την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία πράξη» έκανε λόγο ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Συνέχισε λέγοντας πως «έπρεπε να έχει αποδοκιμάσει ο υπουργός Δικαιοσύνης και να έχει ήδη παρέμβει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου». Έκλεισε επισημαίνοντας πως «μόνο σε καθεστώτα Όρμπαν και Μαδούρο μπορεί να απειλείται ο κεντρικός τραπεζίτης από έναν υπουργό με κουτσαβάκικες αντιλήψεις».

Πάντως λίγο νωρίτερα, σε επιτροπή του υπουργείου Υγείας, το θέμα δεν συζητήθηκε και έτσι το «ενδιαφέρον» μετατοπίζεται τώρα στη συνεδρίαση της Ολομέλειας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v