Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πολάκης: Γελοιότητες τα περί κακουργηματικής πράξης

Στοχοποίησή του εξαιτίας των αποκαλύψεων που έκανε ο Θ. Τσουκάτος και των δημοσιευμάτων που αφορούν το «Πρώτο Θέμα» και τη Μαρέβα Μητσοτάκη, κατήγγειλε μιλώντας στη Βουλή. Επανέλαβε ότι δεν ηχογράφησε τον Γ. Στουρνάρα.

Πολάκης: Γελοιότητες τα περί κακουργηματικής πράξης

Σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε στη Βουλή, με πυρά να εκτοξεύονται μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Αφορμή στάθηκε η τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο Παύλος Πολάκης με τον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα, με το πολιτικό θερμόμετρο να χτυπά “κόκκινο” στην Ολομέλεια.

Παίρνοντας το λόγο ο Παύλος Πολάκης σημείωσε πως “δεν έχω ηχογραφήσει τη συνομιλία. Την επιβεβαίωσα γιατί έχω τεράστιο μνημονικό και θυμάμαι τι έχω πει ακόμα και πριν 25 χρόνια”. Και λίγο αργότερα επεσήμανε “ό,τι έχω να πω το λέω καθαρά και ξάστερα. Τα υπόλοιπα είναι για να τα λένε οι παπαγάλοι”, χαρακτηρίζοντας γελοιότητες όσα λέγονται για κακουργηματική πράξη (σχετικά με όσα είχε πει νωρίτερα η αντιπολίτευση για ηχογράφηση).

Κατά την τοποθέτηση του στην Ολομέλεια ο Παύλος Πολάκης άσκησε εκ νέου επίθεση στο Γιάννη Στουράρα, τον οποίο κάλεσε “να μην πετά την μπάλα στην εξέδρα αλλά να απαντήσει πολιτικά”. Και κατηγόρησε τον κεντρικό τραπεζίτη πως “χρησιμοποιεί τη θεσμική του ιδιότητα στην επιχείρηση σπίλωσης επειδή έχω συμβάλει στην αποκάλυψη του σκανδάλου Novartis και ΚΕΕΛΠΝΟ, που εμπλέκεται αυτός και η σύζυγος του”.

“Εγώ είμαι διάφανος” είπε ο αναπληρωτής υπουργός, επισημαίνοντας “που είναι οι υπερασπιστές των δικαιωμάτων στην κατακρεούργηση τη δική μου και της οικογένειας μου; “. Συνέχισε λέγοντας πως εφόσον υπάρχει τέτοια ευαισθησία από τον κεντρικό τραπεζίτη θα πρέπει να δει και άλλα δάνεια για το οποία δεν έχει γίνει τίποτα. Μάλιστα ανάφερε πως η δήλωση του πως θα πάει σε τρεις μέρες να δει το Γιάννη Στουρνάρα έγινε επειδή ως άνθρωπος που κατακρεουργήθηκε έχει τι δικαίωμα να ζητήσει έλεγχο δανείων.

“Βγαίνει ο Τσουκάτος και δηλώνει ότι το ΠΑΣΟΚ πήρε 16 δισεκατομμύρια δραχμές για προεκλογική εκστρατεία. Βγαίνει ότι το "Πρώτο Θέμα" χρηματοδοτήθηκε από εφοπλιστή με 1,8 εκατομμύρια. Ο ίδιος εφοπλιστής έχει χρηματοδοτήσει την εταιρεία της Μαρέβας Μητσοτάκη με 800.000 ευρώ. Θέμα των ημερών όμως έγινε ότι εγώ πήρα δάνειο 100.000 ευρώ» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Συνέχισε κάνοντας αναφορά σε συγκεκριμένους δημοσιογράφους και μίλησε για “διαβόλους και τριβόλους και όλο το σύστημα των ΜΜΕ που δανειζόταν από το ΚΕΕΛΠΝΟ”.

Παίρνοντας το λόγο ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης σημείωσε “οι χαρακτηρισμοί διαβόλοι και τριβόλοι για ανθρώπους που δεν είναι στη Βουλή για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους σβήνονται από τα πρακτικά”. Και προσέθεσε -απευθυνόμενος στον Παύλο Πολάκη- πως λέτε για την κυρία Μαρέβα Γκραμπόφκι- Μητσοτάκη χωρίς να έχετε φέρει κανένα στοιχείο.

“Αν είναι σε συνεννοούμαστε με λάσπη δεν θα βγάλουμε άκρη” είπε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αδ. Γεωργιάδης.

“Υπουργός που παίρνει τον κεντρικό τραπεζίτη και του λέει πως θα έρθω εκεί και θα δεις, δεν είναι υπουργός δημοκρατικής χώρας” σημείωσε από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου. Αναφορικά με τα όσα είπε ο κύριος Τσουκάτος για τα 16 δισεκατομμύρια δραχμές είπε “κατηγορούμενος είναι, ότι θέλει λέει”. Και συνέχισε “το πολιτικό πρόβλημα το έχετε εσείς και θα πρέπει να παραιτηθείτε. Κάνετε κακό όχι στην κυβέρνηση γιατί τελείωσε. Κάνετε κακό στην ποιότητα της Δημοκρατίας”.

"Τώρα έχουμε τα πρακτικά της Βουλής που αποτελούν απόλυτη συνομολόγηση" σημείωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος , λέγοντας πως πρέπει να διαβιβαστούν στην Εισαγγελία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v