Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντιδράσεις από βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ στην τροπολογία για σπάσιμο δήμων

Τρεις βουλευτές έχουν ήδη εκφράσει διαφορετικές απόψεις, ενώ ζητούν να επεκταθεί το μέτρο και σε δήμους της περιφέρειάς τους.

Αντιδράσεις από βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ στην τροπολογία για σπάσιμο δήμων

Εσωτερικές αντιδράσεις στο ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί η τροπολογία για το σπάσιμο των δήμων, με τρεις βουλευτές να έχουν εκφράσει διαφορετικές απόψεις. Σε υψηλούς τόνους ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης διαμαρτυρήθηκε για τη μη ανασύσταση των δήμων Αλικαρνασσού, Ζαρού, Ρούβα και Τυμπακίου στο Ηράκλειο, λέγοντας ότι δεν μπορεί να στηρίξει την τροπολογία.

“Είναι κακό σε ένα νομοσχέδιο για την Υγεία να υπάρχει τροπολογία η οποία προκαλεί κακό. Επί πολλούς μήνες επιτροπές πολιτών επέμειναν και εξέφραζαν δίκαια αιτήματα για την αυτονομία των δήμων. Αγρόν ηγόρασαν στο Υπουργείο. Ούτε έκαναν τίποτα”, σημείωσε o βουλευτής.

Την έντονη αντίδραση της στην τροπολογία εξέφρασε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη λέγοντας ότι δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς. Ειδικότερα σημείωσε πως “η συγκυρία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κέρκυρα δεν επιτρέπει πανηγυρισμούς από το σπάσιμο των δήμων. Τα σκουπίδια συνιστούν ένα ακόμα δύσκολο καλοκαίρι. Γέννησαν και κάποια άλλα ακροδεξιά σκουπίδια στο νησί. Στον νότο μαίνεται ακήρυχτος πόλεμος. Δημοτικά συμβούλια συνεδριάζουν με προστασία αστυνομικών δυνάμεων. Δεν θα επιθυμούσα το σπάσιμο των δήμων να δώσει δυνατότητα να ενισχυθεί η ακροδεξιά έκφραση”.

Να σημειωθεί πως χθες το βράδυ ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Παπαηλιού ζήτησε διάσπαση δήμων και στη δική του περιφέρεια. “ Αφού άνοιξε το θέμα, θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να περιλάβει και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις. Αναφέρομαι συγκεκριμένα στον δήμο Γορτυνίας του Νομού Αρκαδίας”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v