Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαρίτσης: Δεν κάνουμε ψηφοθηρικές προσλήψεις

Ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε πως αν ίσχυε ο προεκλογικός περιορισμός τότε θα έπρεπε να φτάσει ο Σεπτέμβριος του 2019 για να καλυφθούν συγκεκριμένες ανάγκες.

Χαρίτσης: Δεν κάνουμε ψηφοθηρικές προσλήψεις

Στο θέμα των προσλήψεων αναφέρθηκε στην επιτροπή της Βουλής ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, απαντώντας στα “βέλη” της αντιπολίτευσης. “Οι διαδικασίες αυτές δεν έχουν καμία σχέση με ψηφοθηρικές προσλήψεις” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός τόνισε πως καμία πρόσληψη δεν γίνεται εκτός των διαδικασιών του ΑΣΕΠ. “Φαντάζομαι δεν ισχυρίζεστε ότι μέσω του ΑΣΕΠ χτίζουμε κομματικούς στρατούς” είπε, απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση.

Συνέχισε σημειώνοντας πως “δεν πρόκειται για νέες προσλήψεις” αλλά για ρυθμίσεις που στοχεύουν κυρίως σε δύο κατηγορίες : τους συμβασιούχους και το εποχικό προσωπικό. Μάλιστα τόνισε πως αν ίσχυε ο προεκλογικός περιορισμός τότε θα έπρεπε να φτάσει ο Σεπτέμβριος του 2019 για να καλυφθούν συγκεκριμένες ανάγκες. Απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση υπογράμμισε πως “υπάρχει σαφής πολιτική διαφωνία μεταξύ μας”.

Από τη Νέα Δημοκρατία ο Μάκης Βορίδης σημείωσε “ένα τίτλο θα διαβάσω μόνο. Εξαιρέσεις από την αναστολή προσλήψεων λόγω εκλογών. Γιατί θεσπίστηκε αυτή η έρμη η αναστολή προσλήψεων; Είχε γίνει για να μην υπάρχει πολιτική εκμετάλλευση των προσλήψεων από το κόμμα που της κάνει ενόψει εκλογών”.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v