Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κόντρα στη Βουλή για τις προσλήψεις σε Δήμους παραμονές εκλογών

Ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιάννης Καραγιάννης εξέφρασε τον προβληματισμό ότι τέτοιου είδους προσλήψεις μπορεί να γίνουν αντικείμενο προεκλογικής εκμετάλλευσης. Η απάντηση του Αλέξη Χαρίτση.

Κόντρα στη Βουλή για τις προσλήψεις σε Δήμους παραμονές εκλογών

Καμπανάκι πως οι προσλήψεις συμβασιούχων σε δήμους προεκλογικά μπορεί να γίνουν αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης χτύπησε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε). Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιάννης Καραγιάννης χαρακτήρισε σοφή την προηγούμενη διάταξη και εξέφρασε τον προβληματισμό ότι τέτοιου είδους προσλήψεις μπορεί να γίνουν αντικείμενο προεκλογικής εκμετάλλευσης.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση. "Η ΚΕΔΕ δεν θέλει τις προσλήψεις; Είναι υπέρ της αναστολής προσλήψεων και κατά της αύξησης κατά 400 του αριθμού των συμβασιούχων;” επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας ο Γ. Καραγιάννης σημείωσε εκ νέου ότι “δεν πρέπει να γίνονται προσλήψεις στην προεκλογική περίοδο”, ενώ διευκρίνισε ότι εξαιρεί μόνο τις προσλήψεις στο πλαίσιο της προκήρυξης 3Κ η οποία διεξάγεται από το ΑΣΕΠ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v